Mainos

Espanja häätää hämärät suomalaisvuokralaiset

Espanjassa on valmisteilla laki, joka toteutuessaan vaikuttaisi yksityisten oikeuteen vuokrata omistamiaan asuntoja.

Maan hallitus haluaa kaikki yksityisten vuokraamat asunnot julkiseen rekisteriin, ja loma-asunnoiksi vuokrattavien kiinteistöjen halutaan täyttävän myös tietyt laatuvaatimukset. Lain valvomisesta ja toteuttamisesta päättäisivät sen toteutuessa itsehallintoalueet.

Laki vaikuttaisi esimerkiksi moniin Espanjassa loma-asuntoja vuokraavaan suomalaisiin.

Espanjan Aurinkorannikolla asuntoja loma-asunto.net -portaalin kautta välittävä Marko Levander ei kuitenkaan usko, että lain vaikutukset olisivat kovin suuret nykytilanteeseen verrattuna.

– Minusta on erinomainen ajatus, että loma-asunnoille määrättäisiin esimerkiksi yhtenäinen pisteytysjärjestelmä ja rekisteri. En kuitenkaan usko, että niin tapahtuu. Etenkin espanjalaiset haluavat vuokrata asuntojaan pimeästi, ja tätä toimintaa on todella vaikea valvoa.

Lakia ovat vaatineet hotelli- ja majoitusyrittäjät, joiden mukaan yksityisistä loma-asuntovuokraajista on haittaa liiketoiminnalle. Espanjassa vain harva loma-asuntovuokraaja on rekisteröinyt asuntonsa turistikäyttöön tarkoitettavaksi.

Esimerkiksi Andalusiassa vain 13 000 asuntoa on rekisteröity turistikäyttöön, mutta loma-asunnoiksi vuokrattavien asuntojen määrän arvellaan olevan todellisuudessa moninkertainen.

(MTV3 – Maija Salmi / Malaga)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.