Esko Eerikäinen teki merkittävän elämäntaparemontin – paino pudonnut jo 14 kiloa: "Yksi elämäni parhaita päätöksiä"

1:10

Esko Eerikäinen teki totaalisen elämäntaparemontin.

Videolla Pippa Laukka kurkistaa Esko Eerikäisen jääkaappiin.

Kun radiojuontaja Esko Eerikäinen sai puhelun, jossa häntä kysyttiin mukaan Olet mitä syöt -ohjelmaan, hän oli aluksi skeptinen. Eerikäinen kertoo MTV.fille, ettei ollut edes ajatellut tarvitsevansa elämäntapamuutosta.

– En ollut luovuttanut, mutta olin siinä käsityksessä, että kaikki on ihan ok, hän sanoo.

Eerikäinen myöntää olleensa sokaistunut oman ulkonäkönsä ja kuntonsa suhteen. Ohjelman myötä hän sai tietoa terveydentilastaan, mikä havahdutti hänet ymmärtämään, että muutokselle on todella tarvetta. Tärkeänä tukipilarina projektissa toimi ohjelman juontaja, lääkäri Pippa Laukka.

– Pippa osasi esittää asiat oikealla tavalla. Oli tarpeeksi konkretiaa ja esimerkkejä siitä, mitä voi tapahtua, jos jatkaa entiseen tapaan.

Ohjelmassa tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että Eerikäisen testosteronitaso oli laskenut huonon ruokavalion ja runsaan light-colan juomisen vuoksi. Tieto tuli hänelle shokkina.

– Säikähdin, miten se vaikuttaa ja pystyykö sitä millään lailla parantamaan, että onko jo liian myöhäistä alkaa toimimaan.

Tilanteen korjaamiseksi Eerikäisen oli luovuttava kokonaan limonadista, jota hän oli aiemmin juonut litroittain. Kun hän onnistui lopettamaan huonon tavan, ei hänen ole tehnyt edes mieli palata entiseen.

Elämäntapamuutoksen toteuttaminen ei Eerikäisen mukaan ollut vaikeaa, sillä hän sai selkeät ohjeet, joita noudattaa. Vaikeinta oli hyväksyä, että muutosta tarvitaan.

Entisellä Scandinavian Hunks -tanssijalla on myös personal trainerin koulutus, joten hän oli kuvitellut tietävänsä, miten syödään ja treenataan oikein. Olet mitä syöt -ohjelman myötä hän huomasi, että perusasiat oli opeteltava uudelleen. Rankka treeni vaihtui pitkiin kävelylenkkeihin, colajuomat veteen ja epäsäännöllinen syöminen tarkkaan ruokavalioon. Elämä sai uuden rytmin.

Ohjelman kuvaukset päättyivät reilu kuukausi sitten. Elämäntapamuutoksen aloitettuaan Eerikäinen on laihtunut yhteensä 14 kiloa. Hän kertoo, että olo on nyt kaikin puolin kevyempi.

– Vointini on muuttunut totaalisesti. Oloni on itsevarmempi ja pelikuva alkaa taas näyttää siltä miltä sen omasta mielestäni pitääkin. Ajatukset ovat kirkkaammat.

Ohjelma oli Eerikäiselle kaikin puolin avartava kokemus.

– Yksi elämäni parhaita päätöksiä oli lähteä ohjelmaan mukaan.

Olet mitä syöt AVAlla keskiviikkoisin klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja