Mainos

Esikoistaan odottava Ensitreffit-pari: Kumppanin löytäminen oli raskautta tärkeämpää

Suomen Ensitreffit alttarilla -ohjelman ykköskaudella ensisilmäyksellä toisiinsa rakastuneet Viola ja Esa odottavat vanhemmuutta innolla. 

Puolitoista vuotta sitten avioituneet Viola ja Esa rakastuivat heti ensinäkemältä, ja avioliiton jatkaminen viiden viikon yhteiselon jälkeen oli parille ainoa oikea vaihtoehto.

Nyt rakastunut pari odottaa esikoistaan jännityneinä, mutta onnellisina. Yhdessä eletyn arjen myötä parille tuli tunne, että asiat olivat loksahtaneet kohdalleen ja oli oikea aika hankkia perheenlisäystä. 

– Hyvä jännitys on päällä. Hämmentyneen onnellinen olo on varmaan paras tapa kuvaamaan tätä tunnetta, Viola kertoo.

– Olimme toivoneet tätä ja ajatelleet, että jos lapsi on tullakseen, niin se olisi upeaa, hän jatkaa. 

"Kaikki palaset ovat kohdillaan"

Katsojien sydämet sulivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman ensimmäisellä kaudella, kun Viola ja Esa heittäytyivät rakkauden vietäviksi. Onko vanhemmuuteen valmistunut pari edelleen yhtä rakastunut kuin puolitoista vuotta sitten?

– Ehkä vielä enemmän kuin aluksi. Olemme oppineet tuntemaan toisemme ja suhde on syventynyt, kun olemme rakentaneet elämää yhdessä, Esa kertoo.

– Meillä on yhdessä niin hauskaa, että ei suhde ole millään tavalla ainakaan hiipunut. Meillä on romantiikkaa, mutta samalla toinen on myös hyvä ystävä. Tuntuu, että kaikki palaset ovat kohdallaan, ja se on ihan mieletöntä. On ihan mahtavaa hengailla yhdessä, Viola puolestaan iloitsee.

Sekä Viola että Esa tunnustautuvat lapsi-ihmisiksi, mutta oman lapsen hankkiminen ei kummallekaan ole ollut ensiarvoisen tärkeää. Molemmat ovat odotelleet rinnalle sitä oikeaa ihmistä.

– Mielestäni lapset ovat ihania, mutta en ole ikinä ajatellut, että minun olisi pakko jossain tietyssä iässä saada vauva. Enemmän olen ajatellut, että jos vain joskus onnistuisin löytämään sellaisen miehen, jonka kanssa haluaisin olla. Lasten hankkiminen vaati sen oikean tyypin rinnalle, Viola kuvailee.

– Samalla olen ajatellut, että lasten hankkiminen ei aina ole helppoa tai itsestään selvää. Sen vuoksi olen todella onnellinen, että asiat ovat nyt näin ja kaikki on mennyt hyvin, tuleva äiti kiittelee.

"Yritämme tukea parisuhdetta niin, ettei se muuttuisi"

Esikoisen syntymään on valmistauduttu perheessä keskustellen ja tulevaisuutta tunnelmoiden.

– Olemme yrittäneet ennakoida, millaisia muutoksia vauva tuo tullessaan. Yritämme tukea parisuhdetta niin, ettei se muuttuisi toisarvoiseksi lapsen saamisen jälkeen, Esa kertoo.

– Kyseessä on niin iso asia, että olemme yrittäneet ihan aluksi vain tajuta, mitä tapahtuu, Viola nauraa.

Tulevat vanhemmat toivovat pystyvänsä olemaan rentoja vanhempia, jotka onnistuvat näyttämään pienokaiselleen maailman kiinnostavana ja ihmeellisenä paikkana.

– Toivon, että osaisimme luoda turvalliset puitteet sille, että lapsi uskaltaisi tutkia ja ihmetellä tätä maailmaa. Toisaalta yritämme olla asettamatta itsellemme liikaa vaatimuksia ja toimimaan rennosti tilanteen mukaan, Esa kuvailee.  

Jonain päivänä pari saattaa hyvinkin pyörittää isompaakin perhettä. Toistaiseksi tulevaisuuteen suhtaudutaan kuitenkin rennosti.

– Haaveita pitää aina olla, mutta yritämme olla luomatta liian tiukkoja suunnitelmia. Haaveet ovat meille molemmille joustavia eivätkä niinkään konkreettisia suunnitelmia, Esa kertoo.

– Ehkä jonain päivänä meillä voisi olla paljon koiria ja muutamia lapsia. Mutta se jää nähtäväksi, Viola komppaa.

Violan ja Esan esikoisen on määrä syntyä kesällä.  

Katsomo-video ei ole saatavilla

Haku Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannelle kaudelle on käynnissä! Hae mukaan! 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.