Mainos

"Esiintymistaidolla merkittävä vaikutus homo-ohjelmassa"

Dosentti, pastori Matti Myllykoski uskoo, että TV2:n homoiltaohjelmassa homoja puolustava leiri onnistui vakuuttamaan katsojat vastakkaista leiriä paremmin.

- Homoja puolustanut ja homoja edustava leiri esiintyi hyvin avoimesti, inhimillisesti, vetoavasti ja se perusteli järkevästi asiansa. Heihin oli helppo samaistua. Toisella puolella asiat eivät olleet yhtä hyvin, arvioi Myllykoski MTV:n uutisille.

Myllykoski arvelee, että nimenomaan tällä asialla on ollut ratkaise vaikutus viime päivien joukkopakoon kirkosta.

- Ohjelmassa esitetyillä argumenteilla ei välttämättä ole ollut niin suurta vaikutusta, koska niitä on kuultu jo aikaisemmin, Myllykoski pohtii.

Dosentti arvioi kirkon kyvyt hallita kriisiä heikoiksi. Myllykosken mukaan kirkko on lamaantunut uudenlaisen, syvän kriisin edessä. Hän kehottaakin kirkkoa ryhtymään rohkeaan keskusteluun aiheesta.

- Tämäntyyppinen kriisi on kirkossa uusi. Sen hoitaminen vaatii kirkon johtajilta hyvin paljon, muun muassa kärsivällisyyttä. Uskoisin, että nyt olisi rohkean ja avoimen keskustelun aika. Kirkon tulisi hakea yhteistä pohjaa sille uskolle, jota se joka tapauksessa edustaa.

Myllykoski korostaa, että kirkolla on myös suuri mahdollisuus oppia viime päivien kriisistä.

- Ei pitäisi nähdä tätä ainoastaan negatiivisena asiana, vaan myös mahdollisuutena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.