Mainos

Escobar, Scarface, Aarnio – irvailijat innostuivat ex-poliisipomon huumetuomiosta

Käräjäoikeudessa lukuisista virka- ja huumerikoksista 13 vuoden vankeuteen tuomitun Helsingin huumepoliisin ex-pomon Jari Aarnion tapaus on kaikkine koukeroineen ja yksityiskohtineen kuin suoraan suuren maailman tyyliin käsikirjoitetusta rikosjännäristä.

Se on huomattu myös sosiaalisessa mediassa, missä Aarniota on verrattu elokuvista ja televisiosarjoista tuttuihin huumepomoihin.

Yhdessä kuvapalvelu Instagramissa julkaistussa kuvassa Aarnio on sommiteltu Francis Ford Coppolan ohjaaman, vuonna 1972 julkaistun Kummisetä-elokuvan mainosjulisteeseen. Aarniota ei kuitenkaan esitellä kuvassa kummisetänä, vaan asiaankuuluvasti ”Pasilan miehenä”.

Kuvassa miehen rintaa koristaa ruusun sijaan taskusta pilkistävä Keskon K-ryhmän kanta-asiakaskortti. Yksityiskohta viittaa Aarnion vaimon K-Plussa-korttiin, joka johti tapausta tutkineet viranomaiset Aarnion käyttämän epäselvän käteisen jäljille. 

Toinen Instagramissa julkaistu kuva yhdistää Aarnion suoratoistopalvelu Netflixin alkuperäissarja Narcosiin, joka kuvaa kolumbialaisen huumeparoni Pablo Escobarin elämää faktaa ja fiktiota sekoittaen.

Aarnion tapauksesta on haettu yhteyksiä myös 1980-luvulla ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan Scarface – arpinaama, jossa kuubalainen Antonio "Tony" Montana saapuu Yhdysvaltoihin ja raivaa tiensä Miamin huumebisneksen huipulle häikäilemättömyydellään.


Todellisuus on kuitenkin aina tarua ihmeellisempää. Instagramissa onkin levinnyt myös vuonna 1987 otettu kuva, jossa Aarnio poseeraa tultuaan valituksi vuoden poliisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.