Esapekka Lappi ei ole vielä valmis mestariksi

M-Sport Fordin rallitalliin siirtynyt Esapekka Lappi ajaa tänä vuonna
kolmannen täyden kautensa WRC-autolla.

Lappi ei kuulu MM-sarjan kokeneimpaan kaartiin, mutta monet ovat odottaneet jo pieksämäkeläiseltä parempaa menestystä vuoden 2017 sensaatiovoiton jälkeen Jyväskylässä. Lappi kokee, että WRC-kuskien terävin kärki, Hyundain Ott Tänak ja Thierry Neuville sekä Toyotan Sebastien Ogier, ovat vielä liian kovia vastustajia tulevalla sesongilla.

– Minusta tuntuu, että he ovat vielä pari askelta minua edellä. Haluaisin tänä vuonna kaventaa sitä eroa ainakin yhden askeleen. He ajavat todella kovalla tasolla, Lappi muistuttaa.

Sekä Ogier että Tänak vaihtoivat kuitenkin Lapin tavoin kalustoa vuodeksi 2020.

– Vain Thierry heistä piti saman auton ja muut vaihtoivat minun tavoin tiimiä. Emme tiedä, missä vauhdissa he ovat tänä vuonna. Olen kuitenkin aika varma, että se vauhti on hurjaa, Lappi povaa.

Viime kaudella Citroenin puikoissa Lappi ylsi kolme kertaa palkintopallille. MM-sarjan kymmenettä sijaa on syytä parantaa, mikäli suomalaiskuski mielii töiden jatkuvat WRC-auton ratissa myös tulevaisuudessa. Täksi vuodeksi Lappi saa vielä palkkaa MM-sarjasta vetäytyneeltä Citroenilta, mikä oli varmasti iso neuvotteluvaltti M-Sportin kanssa.

Voisiko Lappi olla MM-sarjan musta hevonen kaudella 2020 ja haastaa kärkimiehet jopa mestaruudesta?

– En odota vielä liikoja tältä vuodelta. Seuraava kausi eli vuosi 2021 voisi jo olla minun vuoteni. En ole vielä valmis taistelemaan mestaruudesta, Lappi toppuuttelee.

Lapin kanssa Fiesta WRC:llä täyden kauden ajava Teemu Suninen tarvitsee niin ikään tasonnostoa. Nyt kokemusta on jo hankittu ainakin auttavasti, joten raa´assa rallimaailmassa tuloksia on saatava aikaan.

– Olen aika luottavainen. Viime vuosi oli jo ihan hyvä, mutta totta kai meidän pitää vielä kehittyä. Tärkeintä on löytää tasaisuutta ajamiseen. Se tulee vain kokemuksen kautta. Minun pitää tehdä tänä vuonna valmistautuminen kisoihin vielä paremmin, Suninen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat