Esapekka Lappi odottaa juttutuokiota Sebastien Ogierin kanssa – "Toyotalla kaikki oli avointa"

Ensi kauden WRC-autot julkistettiin 1:38
Videolla MM-rallin ennakkotunnelmia.

Esapekka Lappi saa tulikasteen uudessa tiimissään Citroenilla, kun kausi 2019 polkaistaan tällä viikolla käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla.

Lappi lähti viime kauden jälkeen Toyotan WRC-tiimistä, jonka kalustolla hän saavutti yhden osakilpailuvoiton. Kahdella seuraavalla kaudella Lappi ajaa Citroenilla kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tallikaverina.

– Emme ole vielä hirveästi olleet keskenämme tekemisissä, sillä olemme ajaneet testejä eri aikaan. Toistaiseksi hänestä ei ole mitään negatiivista sanottavaa, meillä on ollut mukavia kohtaamisia, Lappi kertoo.

Lappi haluaa vielä käydä Ogierin kanssa asioita läpi ennen kauden käynnistymistä.

– Pitää jutella hänen kanssaan siitä, mikä on hänen tyylinsä tehdä näitä hommia. Toyotalla kaikki oli aika avointa, ja minulla on se käsitys, että täälläkin (Citroenilla) tulee olemaan, Lappi sanoo.

Ogier ja Lappi lähtevät samalta viivalta uuteen kauteen, mutta pieksämäkeläinen myöntää, että Ogier on ranskalaistallin ykköstähti. Ogierin etuna on myös se, että hän pystyy kommunikoimaan omalla äidinkielellään tiimin kanssa.

– Silloin asema on tavallaan vahvempi, se on selvä asia. Tiimi on kuitenkin ottanut tosi lämpimästi meidät vastaan. En ole kokenut minkäänlaista syrjintää. Ogier on varmasti niin sanotun ykköskuskin asemassa, koska hän on sen ansainnut – hänellä on mestaruuksia ja minulla ei ole mitään. Mutta kyllä meillä on samanlaiset vehkeet ja samanlainen tuki tallilta, Lappi painottaa.

– Eikä asetelma tule muuttumaan vasta kuin siinä vaiheessa, kun pistetilanne näyttää, mihin suuntaan tilanne kääntyy.

Viime kaudella Lappi sijoittui MM-sarjan loppupisteissä viidenneksi. Nyt tavoite on asetettu askelta ylemmäksi.

– Tänä vuonna pitäisi olla vähintään neljäs. Haluan tasaisempaa suorittamista, ja paikoin pitää yrittää ajaa kovempaa ja jättää pois niitä muutamia tyhmiä virheitä, joita tuli viime vuonna.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli alkaa torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat