Esapekka Lapin auton tuhosta voi koitua koko tallille vakavat seuraukset – "Tilanne on erittäin hankala"

1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Esapekka Lapin WRC-auton tuhoutuminen Meksikon MM-rallissa oli raskas takaisku M-Sport Ford -tallille.

Lapin ja kartanlukija Janne Fermin kilpailu päättyi tylyllä tavalla perjantai-iltapäivänä ajetulla El Chocolaten erikoiskokeella. Suomalaiskaksikon Ford Fiesta syttyi palaamaan pikataipaleen maalissa, ja lopulta kilpuri paloi täysin karrelle sammutusyrityksistä huolimatta.

Lappi kertoi dramaattisten vaiheiden jälkeen, ettei hän tiennyt selitystä tulipalolle. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener pystyi antamaan valistuneen arvion tapahtumaketjusta.

– On vaikeaa tietää tarkalleen, mitä tapahtui. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kuumaa öljyä saattoi vuotaa pakoputkistoon, Millener totesi.

Tulipaloa yritettiin taltuttaa sammuttimilla pätkän maalissa, mutta tämä ei tuottanut tulosta. Viimeisenä oljenkortena Lappi lähti uudestaan liikkeelle autolla ja yritti tukahduttaa liekit ilmavirralla. Tämäkin oli toivoton yritys.

– Kaikki yrittivät parhaansa mukaan sammuttaa liekit, mutta kun auto syttyy tuleen, paloa on melkein mahdotonta pysäyttää. Esapekalle ja Jannelle pitää antaa täysi tunnustus siitä, että auto saatiin turvalliseen paikkaan, Millener sanoi.

Tallipomo otti raskaasti Fiestan tuhoutumisen. M-Sportilla ei ole takanaan Fordin tehdastukea, ja talli operoi MM-sarjassa huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin Toyotan ja Hyundain tehdastiimit.

Rallin MM-sarjan jatko-ohjelma on koronaviruksen takia kysymysmerkki. Huhtikuulle kaavailtua Argentiinan MM-rallia on jo päätetty siirtää, ja edessä saattaa olla pitkä tauko ennen seuraavaa osakilpailua.

M-Sport on aiemmin kamppaillut taloudellisten vaikeuksien kanssa. Auton tuhoutuminen ja koronavirus eivät sovi brittitiimin suunnitelmiin. Pahimmassa tapauksessa tiimin jatko MM-sarjassa on vaakalaudalla.

– Se ei ole mikään salaisuus, että tällä menetyksellä on suuri vaikutus M-Sportiin. Emme tiedä, milloin MM-sarja jatkuu, ja sen vuoksi tilanne on erittäin hankala. Takaiskuista huolimatta tärkeintä on se, että kaikki ovat turvassa naarmuitta, Millener painotti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja