Kalle Rovanperällä edessään kova haaste – saiko suomalaistoivo apuja taivaalta?

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Kalle Rovanperä ajoi nousujohteisesti Meksikon MM-rallin ensimmäisenä kunnon kilpailupäivänä.

Rovanperä koki pienen takaiskun heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun yksi Toyotan renkaista tyhjeni hitaasti, ja aikaa valui hukkaan.

– Ajoin varovaisemmin rengasrikon jälkeen, koska meillä ei ollut enempää vararenkaita matkassa. Iltapäivän lenkillä yritin ajaa nopeammin ja puhtaammin – ja sehän sujuikin hyvin, Rovanperä sanoi saavuttuaan perjantain iltahuoltoon.

Rovanperä sai loistavan päätöksen perjantaille, kun hän tykitti pohja-ajan Leónin historiallisessa keskustassa ajetulla yleisöerikoiskokeella. Kyseessä oli Rovanperän uran toinen pohja-aika WRC-tasolla.

– Ajaminen parani minulla koko ajan, ja itseluottamus kasvoi jokaisella pätkällä. Oli hienoa nähdä, että pystyn nopeasti oppimaan uusia asioita autosta. Mutta vielä on töitä tehtävänä, Rovanperä muistutti.

Rovanperä starttaa viidenneltä sijalta lauantain erikoiskokeille, eikä matkaa palkintokorokepaikkaan ole kuin 2,5 sekuntia. Rovanperä ajaa vasta kolmatta kertaa WRC-autolla MM-sarjassa, mutta puuppolalainen kamppailee niinkin kovia nimiä kuin hallitsevaa maailmanmestaria Ott Tänakia ja MM-sarjan pistejohtajaa Elfyn Evansia vastaan.

Rovanperä on kolmantena autona tiellä lauantain erikoiskokeilla. Lähtöpaikka ei ole kuivissa olosuhteissa paras mahdollinen.

– Joudumme auramaan aika paljon irtosoraa tieltä. Meillä on varmasti enemmän taistelua kuin meidän jälkeemme pätkille lähtevillä, Rovanperä harmitteli.

– Ensimmäisellä lenkillä tie paranee jokaisen auton jälkeen todella paljon, mutta yritän ajaa niin hyvin kuin pystyn, Rovanperä sanoi.

Rovanperä saattoi saada apuja taivaalta myöhään perjantai-iltana. Vettä satoi pitkään kaatamalla rallia isännöivässä Leónin kaupungissa. Mikäli vettä on satanut myös kaupungin liepeillä sijaitseville erikoiskokeille, Rovanperälle ei välttämättä tule lauantaiaamuna niin paljon aurattavaa.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe alkaa Suomen aikaa kello 16.58.

Lue myös:

    Uusimmat