Esapekka Lapilta sydämellinen paljastus merkittävästä keskustelusta – "Puoliso piti sanansa"

2:14
Esapekka Lappi saa upean mahdollisuuden Hyundailla.

Esapekka Lapista tulee muutaman vuoden paussin jälkeen täysipäiväinen reissutyöläinen rallin MM-sarjassa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.
To:
EK1 klo 19.50 alkaen
Pe: EK:t 2-8 klo 9.20 alkaen
La: EK:t 9-15 klo 8.50 alkaen
Su: EK:t 16-18 klo 7.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hyundai vahvisti viime viikolla, että Lappi ajaa kaikki osakilpailut kaudella 2023. Tämä tarkoittaa sitä, että pieksämäkeläinen on enemmän poissa kotoaan kuin viime vuosina.

Kaudella 2019 Lappi ajoi täyden kauden Citroenin kuljettajana. Suomalaisella oli täysi ohjelma M-Sport Fordin kanssa kaudella 2020, mutta tuolloin MM-sarja typistyi vain seitsemän osakilpailun mittaiseksi koronapandemian vuoksi.

Viime vuonna Lappi antoi vain kolmessa MM-rallissa näyttöjä, jotka toivat hänelle osa-aikaisen kuskipestin Toyotalle kaudelle 2022. Hyundailla hänestä tulee jälleen kokoaikainen ralliammattilainen.

Uusi työsopimus tarkoittaa isoa muutosta koko Lapin perheelle, mutta kotijoukoissa tämä mahdollisuus oli otettu huomioon.

– Onneksi tästä aiheesta oli puhuttu jo vuosia sitten. Eli jos vielä joskus tulee mahdollisuus ajaa täysi kausi, voin tarttua siihen, Lappi kertoo MTV Urheilulle.

– Siinä mielessä täytyy kiittää puolisoa, että hän piti sanansa ja on tukenut minua. Hän on myös ollut innoissaan tästä asiasta, vaikka hänelle on varmasti tulossa erittäin raskas ensi vuosi lasten kanssa.

Mullistus on merkittävä myös Lapille. Esimerkiksi tänä vuonna hän aloitti kautensa vasta helmikuussa ja ajoi viimeisen osakilpailunsa syyskuussa Kreikassa. Tulevana kautena hommat käynnistyvät heti tammikuussa ja päättyvät vasta joulukuussa.

– Toki tämä on itsellekin raskasta, mutta eri tavalla kuin vaimolle. Olen ollut kolmisen vuotta vähintään puolet vuodesta kotona, joten siinä mielessä muutos on iso itsellekin. Mutta enemmän se on puolisolle ja lapsille, Lappi painottaa.

Lappi testasi tällä viikolla ensimmäistä kertaa Hyundain Rally1-autoa Saksassa. Testejä on luvassa vielä lisää ennen kuin kausi käynnistyy tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlon MM-rallilla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja