Tässä on takaraja Ott Tänakin päätökselle – tallipomo vahvistaa neuvottelut kahden maailmanmestarin kanssa

Esapekka Lappi saa upean mahdollisuuden Hyundailla 2:14
Ott Tänakin lähtö avasi Esapekka Lapille upean mahdollisuuden - näin suomlaiskuljettaja kommentoi Hyundai-sopimustaan

MM-rallikauteen 2023 on jaossa enää viimeiset, M-Sportilta löytyvät tallipaikat. Tallipäällikkö Richard Millener ja omistaja Malcolm Wilson ovat kertoneet M-Sportin tavoittelevan mahdollisimman kilpailukykyistä kuljettajakokoonpanoa, jossa monet toivovat näkevänsä niin Ott Tänakin kuin Sébastien Loebin.

MM-sarjan verkkosivuilla tallin kuljettajatilannetta kommentoiva Millener kertoo, että neuvotteluita ensi kaudesta käydään useammankin kuljettajan kanssa.

– Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta keskustelemme ensi vuodesta ihan oikeasti kaikkien kanssa. Mahdollisuuksia on paljon. Keskustelemme tietysti Gusin (Greensmithin) ja Pierre-Louis'n (Loubet'n) kanssa. He molemmat ajoivat meillä hyvän kauden, ja olemme kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötä heidän kanssaan.

– Kun sanon, että neuvottelemme kaikkien kanssa, siihen sisältyvät myös Tänak ja Loeb. Luotamme siihen, että meillä on kilpailukykyinen auto ensi kaudella.

Loeb oli M-Sportin ainoa todellinen ilonaihe kaudella 2022. 9-kertainen maailmanmestari nappasi tammikuussa Monte Carlossa uransa 80. MM-rallivoiton. Loebilla oli tuolloin ikää kuukautta vaille 48 vuotta, eli hän on nyt lukuisten muiden ennätystensä lisäksi historian vanhimpana MM-rallin voittanut kuljettaja.

Kauden muissa starteissaan Loeb joutui keskeyttämään, mutta hän ehti piipahtaa kärkipaikalla myös toukokuussa Portugalissa ja syyskuussa Kreikassa. Kesäkuussa Keniassa Loeb oli parhaimmillaan kolmas, mutta ajoi tuolloinkin useamman pohja-ajan.

– Sebin kanssa työskentely oli kauden kohokohtia. Voitto Monte Carlossa oli poikkeuksellinen tapa aloittaa uusi hybridiaikakausi.

M-Sportilla on vielä hyvin aikaa ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa kanssa, mutta takaraja päätöksille on selkeä.

– Ilmoittautuminen Monte Carloon päättyy 16. joulukuuta. Luotan siihen, että meillä on uutisia kerrottavana jo ennen sitä. Katsotaan, mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat