Erotuomarille kiusallinen moka MM-kisoissa – yleisöltä vuoristoratamainen reaktio

Espanjan ja Sambian välisessä jalkapallon MM-kisaottelussa koettiin erikoinen hetki keskiviikkoaamuna, kun ottelun erotuomarille Oh-Hyeon Jeongille kävi kiusallinen tilanne VAR-tarkistuksen jälkeen.

Espanja oli ottelussa omaa luokkaansa ja otti MM-kisojen toisen voittonsa 5-0-lukemin. Avausjakson jälkeen kahdella maalilla ottelua johtanut Espanja iski toisella jaksolla reilun tunnin pelin jälkeen kaksi pikamaalia, joista jälkimmäistä mentiin tarkistamaan VAR:lta paitson varalta. 

MM-kisojen VAR-tarkistuksiin tehtiin täksi vuodeksi muutos, jonka myötä erotuomarit kertovat mikrofonilla VAR-päätöksestä yleisölle ja joukkueille. Tämä aiheutti kiusallisen hetken ottelua tuominneelle eteläkorealaistuomarille. Maali tuomittin ensiksi pois paitsiona, mutta hyväksyttiin pian sen jälkeen.

– Tarkistuksen jälkeen se ei ole maali. Ei paitsio. Ei, ei, ei. Ei paitsio. Lopullinen päätös on maali, maali! Erotuomari Oh-Hyeon Jeong  totesi ja paikkasi erheensä pikaisesti.

Yleisö reagoi ensin buuamalla VAR:n päätökselle, mutta mieli muuttui nopeasti ja suosionosoitukset raikasivat stadionilla. VAR:lle mentiin myös Espanjan viidennessä maalissa, mutta tuolloin erotuomari Oh-Hyeon Jeong selvisi tehtävästään kangertelematta.

Espanja varmisti voittonsa myötä jatkopaikkansa. Myös Japani voitti lohkossa oman ottelunsa ja etenee jatkoon. Lohkovoittaja ratkeaa maanantaina maiden keskinäisessä kohtaamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat