Legendat raivostuivat EM-kisojen shokkitappioon johtaneesta tuomiosta – "Tämä on skandaali"

Belgia koki shokkitappion EM_kisoissa. VAR vei pois loppuhetkien tasoitusmaalin.

Belgian hylätty maali nousi jalkapallon EM-kisojen suureksi puheenaiheeksi. Monet entiset jalkapallotähdet pöyristyivät VAR-päätöksestä.

Belgia koki EM-kisojen avausottelussaan shokkitappion, kun se hävisi Slovakialle maalein 0-1. Belgia oli ottelussa tilastollisesti niskan päällä, muttei onnistunut saamaan palloa hyväksytysti Belgian maaliin.

Belgian maaliodottama oli peräti 1,91, mutta tulostaululla leijaili ottelun jälkeen pyöreä nolla.

Belgian tähtihyökkääjä Romelu Lukaku sai pallon kahdesti maaliin, mutta VAR hylkäsi molemmat osumat.

Lukakun jälkimmäisen maalin hylkäys nousi ottelun jälkeen suureksi puheenaiheeksi. VAR hylkäsi osuman, koska katsoi Lois Opendan pelanneen palloa sääntöjen vastaisesti kädellään maalia edeltäneessä tilanteessa.

VAR-tuomio keräsi entisiltä pelaajatähdiltä runsaasti kritiikkiä osakseen.

– Tämä on skandaali. Se on naurettava (tuomio), se todella on. Openda ei tahallaan työnnä palloa kädellään juoksulinjalleen. Tuo on kova (tuomio). Valioliigassa tuo maali olisi hyväksytty, 255 ottelua Valioliigassa pelannut Chris Sutton jyrisi BBC:lle.

– Hevonpaska päätös, englantilaislegenda Gary Lineker puolestaan kirjoitti X:ssä.

– Minusta tuo ei ole käsivirhe, vaan hyvä maali. Minusta maalia ei olisi pitänyt hylätä, Saksan legenda Michael Ballack kommentoi ZDF:n mukaan.

Belgia joutui tappion myötä tukalaan asemaan omassa alkulohkossaan. Se kohtaa seuraavaksi avausottelussaan Ukrainan murjoneen Romanian. Ottelu pelataan tulevana lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat