Eroon stressistä muutamassa minuutissa

Karista stressi muutamassa minuutissa – lue viisi vinkkiä huolettomampaan arkeen!

Vaikka hektisenä työpäivänä tuntuisi, että muutama minuuttikin omaa aikaa on liikaa, kannattaa lepotaukoja yrittää pitää. Lepotauon aikana stressin voi yrittää karistaa muutaman minuutin harjoituksilla. Nouse ylös työpisteesi äärestä, venyttele ja ryhdy tuumasta toimeen. Stressiharjoituksien jälkeen saatat olla yhä luovemmalla tuulella ja saada enemmän aikaan kuin hetki sitten!

1. Syö välipala

Varaa itsellesi tervettä naposteltavaa välipalaksi. Keskity siihen, miltä ruoka maistuu ja näyttää. Ihaile välipalaporkkanan värejä tai kirkkaanpunaisten mansikoiden uniikkia muotoa. Laita eväshetken ajaksi puhelin äänettömälle, äläkä vilkuile sähköpostejasi. Pala tummaa suklaata saattaa muuten alentaa stressiä ja musta tee vaikuttaa kortisolitasoon positiivisesti.

2. Meditoi kävellen

Kävele stressi unholaan. Tee pieni lenkki joko työpaikkasi käytävillä tai valoisassa ulkoilmassa. Kävelylenkin ei tarvitse olla pitkä, jotta saisit karistettua ahdistuksen harteiltasi. Avain onnistumiseen on niin välipalan kuin kävelylenkinkin suhteen keskittyminen hetkeen.

3. Venyttele

Jos tunnet stressiaaltojen hyökyvän ylitsesi, etsi hiljainen paikka, jossa saat hengähtää tovin. Venyttele keskittyen erityisesti rinnan ja olkapäiden alueelle. Jännittyneistä hartioista ja rinnasta huomaa helposti psyykkiset jännitteet.

4. Mielikuvamatkusta

Matkusta mielessäsi hetkeksi jonnekin kauas, jossa saat olla vapaa, huoleton ja rentoutunut. Etsi tätä varten levähdyspaikka, jossa voit istua ja ummistaa silmäsi. Voisiko turvasatamasi löytyä trooppiseltä saarelta kuumankosteasta ilmastosta tai vaikkapa salaisesta puutarhasta maaseudulla? Täytä itsesi ajatuksilla ja tuntemuksilla, joita luultavasti kokisit tällaisissa paikoissa.

5. Keskustele kaverille

Jos ahdistaa, ystävälle puhuminen auttaa aina. Nykyaikana ajatusten jakamista helpottavat sosiaaliset mediat, eikä ajatustenvaihto vaadi aina soittoa.

Lisäapua stressiin:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat