Mainos

Eronnut verojohtaja kiistää antaneensa virheellistä tietoa

Verohallituksen verotarkastusyksikön johtaja Markku Hirvonen kiistää antaneensa julkisuuteen virheellistä tietoa verohallinnosta. Verohallitus on antanut ymmärtää, että eilen irtisanoutunut Hirvonen olisi toimittanut julkisuuteen väärää tietoa verohallinnon toiminnasta. Verohallituksen tila puhuttaa myös eduskunnassa.

-Kiistän jyrkästi sen, että olisin antanut virheellistä tietoa. Mielestäni kysymys on aika paljon muista asioista kuten yleisistä toimintalinjakysymyksistä, Hirvonen toteaa.
Hirvosen mukaan kyse on erimielisyyksistä, jotka koskevat muun muassa sitä, minkälaisiin asioihin ja miten verotarkastustoiminnan pitäisi tarttua. Julkisuudellakin on kuitenkin ollut osansa asiassa.
-Kyllähän kysymys on ollut siitäkin, kuinka hyväksyttävää on se, että yksittäinen verohallituksen virkamies ottaa kantaa ongelmakohtiin ja väärinkäytöksiin, Hirvonen toteaa.
-Tämä oli pitkälti henkilökohtainen ratkaisu. Jos esimiehen kanssa on jatkuvasti linjaerimielisyyksiä, niin onhan se rankkaa, Hirvonen sanoo.

Hirvonen korostaa, ettei hän halua lähteä purkamaan julkisuudessa asiaa sen kummemmin.
-Olen vähän yllättynyt siitä, että verohallitus teki sen omalla tiedotteellaan, Hirvonen toteaa.
Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi ei ollut tänään tavoitettavissa.

Verohallituksen tila esillä eduskunnassa

Verohallituksen tila on noussut esille eduskunnassa illansuussa alkaneessa talousrikollisuutta ja harmaata taloutta koskevassa ajankohtaiskeskustelussa.
Ajankohtaiskeskustelun alustanut kansanedustaja Minna Karhunen totesi, että verohallituksen ulos näkyvät sisäiset ristiriidat eivät ole enää vain verohallinnon sisäisiä asioita.
-Jatkuvat kiistat ja erityisesti johdon hyökkäykset alaisiaan kohtaan edellyttävät nyt jo asioihin puuttumista, Karhunen sanoi. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.