Erling Haalandin erikoinen tapa aiheuttaa kummastusta – asiantuntijoilta tyrmäys: "Tällaista ei tarvitse tehdä"

Manchester Cityssä tällä kaudella loistanut Erling Haaland paljasti "Haaland: The Choice" -dokumentissa, että suodattaa juomavetensä. Norjalaislääkäri Daniel Sörli ja Svenskt Vattenin asiantuntija Birger Wallsten ovat eri linjoilla Haalandin kanssa juomaveden suodattamisesta.

Haaland on tällä kaudella viimeistellyt kahdeksassa Valioliigan ja Mestarien liigan ottelussa peräti 13 osumaa. Haalandin urasta kertovassa tuoreessa dokumentissa käydään läpi hänen muutostaan Dortmundista Manchester Cityyn. Samalla tulee ilmi norjalaisen poikkeuksellinen ruokavalio sekä se, että hän suodattaa juomavetensä.

– Olen alkanut suodattaa vettä. Se on mielestäni todella hyödyllistä keholle, siksi teen niin, Haaland sanoi dokumentissa.

Asiantuntijat ovat kuitenkin eri mieltä, että onko juomaveden suodattaminen hyödyllistä.

– Ei ole mitään syytä ostaa suodatinta. Norjalainen vesi on maailman parhainta ja sitä on turvallista juoda, Sörli sanoi VG:lle.

Sörli muistutti, että mikäli vesi on altistunut bakteereille, se tulisi keittää suodattamisen sijasta.

– Kunhan et tee mitään vahinkoa aiheuttavaa tai todella kallista, että käytät paljon rahaa johonkin, josta ei ole hyötyä, niin en usko sen olevan vaarallista. Silloin ihmiset voivat tehdä mitä haluavat, Sörli totesi.

Wallsten on samoilla linjoilla Sörlin kanssa, että juomavettä ei tarvitse suodattaa.

– Ei, veden täytyy olla niin hyvää, että sitä ei tarvita, myös Saksassa ja Englannissa. Veden pitäisi olla siellä yhtä hyvää kuin meillä Ruotsissa. Sanoisin, että se on todella hypoteettista. Varsinkin, kun kyse on bakteereista, mutta jotkut ovat hiukan hypokondrisia, Wallsten sanoi Expressenille.

– Se ei ole tarpeellista, mutta jos se yksilöstä tuntuu hyvältä, niin voi tehdä. Se voi kuitenkin poistaa hyödyllisiä suoloja, joita keho tarvitsee. Tämä ei ole sellaista, mitä sinun tarvitsee tehdä, Wallsten jatkoi.

Ruotsalaisasiantuntija päätti, että ei ole koskaan nähnyt vastaavan näköistä laitetta, jota Haaland käyttää veden suodattamiseen. 

Katso pääkuvan videolta Erling Haalandin häikäisevä osuma Mestarien liigasta.


Lue myös:

    Uusimmat