Kohauttava paljastus kriisiseura FC Barcelonan kulisseista – "Se oli täysin päätön ratkaisu, eikä perustunut mihinkään"

4:06
FC Bayern nappasi FC Barcelonan vieraana pisteet leikiten 3–0-voitolla Mestarien liigassa aiemmin tällä viikolla.

FC Barcelona on tällä hetkellä jatkuvassa kriisissä. Nyt talousvaikeuksissa painivan seuran sisällä on käynnistynyt valtataistelu päävalmentaja Ronald Koemanin asemasta.

Tällä viikolla koettu 0–3-tappio Bayernille kotistadionilla Camp Noulla ei tietenkään auttanut asiaa. FC Barcelonan hollantilaisen päävalmentajan Ronald Koemanin palli on heilunut jo pidemmän aikaa, ja nyt se tuntuu olevan pientä tuulenhenkäystä vaille kaatumassa.

Tuoreen hollantilaisdokumentin "Força Koeman" mukaan Koemanin potkut olivat enemmän kuin lähellä viime kesänä. Koeman ja hänen agenttinsa Rob Jansen paljastavat keskustelunsa puheenjohtaja Joan Laportan kanssa.

Kaksikon mukaan Laporta myönsi kesällä suoraan etsivänsä Koemanille korvaajaa. Hän kuitenkin ilmoitti, että seuralegenda saa jatkaa pestissään, jos sopivaa ehdokasta ei löydy.

– Me olimme aiemmin tulleet aina hyvin toimeen. Sitten puheenjohtaja sanoi: "Minulla on yhä epäilyksiä. Tarvitsemme lisää aikaa ja etsimme vielä muita vaihtoehtoja päävalmentajan tehtävään. Emme voi luvata mitään muuta", Jansen väittää Laportan sanoneen.

– Se oli täysin päätön ratkaisu, eikä perustunut mihinkään. Perustui ainoastaan hänen tunteisiinsa. Hullua, Jansen lataa.

Jansen ei säästele sanojaan puhuessaan Barcelonan seurapomosta, vaikka hänen asiakkaansa on yhä FC Barcelonan päävalmentaja, ainakin toistaiseksi.

– En puhunut Laportan kanssa enää. Onneksi muut ihmiset hänen ympärillään auttoivat Koemania jäämään. Sitten puheenjohtaja astui median eteen ja julisti, kuinka he jatkaisivat yhdessä ja ovat yhä ystäviä... Tämä on huippu-urheilun tekopyhyyttä parhaimmillaan, Jansen ruoskii.

Myös Koeman kertoo dokumentissa oman versionsa kesän tapahtumista.

– Sanoin: "Hoida asia, jos et halua enää pitää minua. Tee se. Mutta älä jätä minua epävarmuuteen ja kerro minulle, että etsit muita vaihtoehtoja", Koeman kertoo.

Kun parempia kandidaatteja ei löytynyt, Koeman sai jatkaa talousvaikeuksissa painivan ja Lionel Messin menettäneen suurseuran peräsimessä.

Jordi Cruyffia houkuteltiin päävalmentajaksi tällä viikolla

Laportan ja muun seurajohdon valmentajaetsintä näyttää kuitenkin käynnistyneen jälleen. Katalonialaislehti Sportin mukaan osa hallituksen jäsenistä on aktiivisesti yrittänyt saada seuralegenda Johan Cruyffin poikaa Jordi Cruyffia uudeksi päävalmentajaksi.

Katalonialaishollantilainen Jordi Cruyff on Sportin mukaan kuitenkin toistaiseksi kieltäytynyt jyrkästi kunniasta. 47-vuotias Cruyff on viimeksi valmentanut Kiinassa, ja sitä ennen hän luotsasi Ecuadorin maajoukkuetta. Hän palasi elokuussa FC Barcelonan hierarkiaan seuran jalkapalloasioiden teknisen johdon neuvonantajaksi.

Sportin mukaan Cruyffia on yritetty rekrytoida Barcelonan peräsimeen viime päivinä Bayern-tappion jälkeen tuloksettomasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja