Erling Braut Haaland: "Hän on amerikkalainen unelma" – Dortmundissa kasvaa uusi jättitimantti?

Dortmundin Giovanni Reynasta on kehittymässä Yhdysvaltojen jalkapallon uusi keulakuva.

Erling Braut Haaland oli kahdella maalillaan ottelun sankari, kun Dortmund voitti Bundesliigassa RB Leipzigin 2–0. Hän vei suurimman huomion, mutta taustalla hääri pelaaja, josta kuullaan vielä paljon.

Vasta 17-vuotias Giovanni Reyna syötti vastahyökkäyksen jälkeen oivallisesti Haalandille, joka vei Dortmundin johtoon 30. minuutilla.

Haaland osasi antaa arvoa yhdysvaltalaiselle lupaukselle.

– Kutsuin häntä aiemmin amerikkalaiseksi unelmaksi, ja se on totta. Hän on 17-vuotias, ja se mitä hän teki tänään kentällä, oli hämmästyttävää, Haaland sanoi.

– Hänellä on mahtava tulevaisuus edessään.

Haaland itsekään ei ole varsinainen veteraanipelaaja, sillä hänellä on ikää 19 vuotta.

Bayern München on varmistanut jo Bundesliigan mestaruuden. Dortmund on varmuudella toinen.

Jalkapalloilijan geenit

New York City FC:stä siirtynyt Reyna pelasi ensimmäisen ottelunsa Bundesliigassa 18. tammikuuta. Hänestä tuli 17 vuoden ja 66 päivän ikäisenä nuorin Bundesliigassa esiintynyt amerikkalaispelaaja.

Vaikka Reyna on USA:n kansalainen, hän on syntynyt Englannin Sunderlandissa. Isä Claudio Reyna pelasi ammattilaisena Sunderlandin lisäksi Rangers F.C:ssä ja Manchester Cityssä.  Äiti Danielle Egan eteni urallaan USA:n naisten jalkapallomaajoukkueeseen asti.

Giovanni Reyna aloitti kuitenkin juniorijalkapallon Yhdysvalloissa ja edusti maata nuorten maajoukkueissa.

Reyna on herättänyt lahjakkuutensa takia kiinnostusta muissakin maissa. Hänellä olisi taustansa takia mahdollisuus edustaa USA:n lisäksi Portugalia, Englantia tai Argentiinaa.

– Olen tietoinen huhuista, mutta tilanne on selvä. Haluan pelata Yhdysvaltojen puolesta. Se on kotimaani, hän sanoi Sports Illustratedin haastattelussa maaliskuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat