Erilaiset askelmittarit pistettiin testiin – millaisia eroja löytyi?

Viiden jälkeen 3:59
Viiden jälkeen -ohjelma laittoi erilaiset askelmittarit kevytmieliseen testiin ja löysi absurdeja eroja tulosten väliltä. Katso testi videolta!

10 000 askelta päivässä oli pitkään terveellisen elämän mitta. Nykytiedon mukaan pienemmilläkin määrillä on terveyshyötyjä.

Kävelyä pidetään yhtenä tehokkaimpana tapana ylläpitää kuntoa: turvallista, helppoa, useimmille sopivaa sekä ajasta tai paikasta riippumatonta. Toisin sanoen oivallista perusliikuntaa.

Aika monella killuu ranteessa jonkinlainen älykello, aktiivisuusranneke tai kuntomittari. Muutoinkin ihan se oma puhelin kulkee useimmilla meistä mukana kaikkialle ja nekin mittaavat nykyään aktiivisuutta.

Pitkään puhuttiin 10 000 askeleen ihmeitä tekevästä vaikutuksesta. Vaadittavaa askelmäärää on kuitenkin sittemmin tutkimustiedon perusteella pudotettu.

– Yhtä kaikille soveltuvaa askelsuositusta ei voi antaa. Siihen vaikuttavat niin monenlaiset yksilölliset tekijät: ikä, terveydentila, kuntotaso, liikkumistausta, tämänhetkinen liikkuminen, tavoite, minkä takia liikutaan ja kaikki yksilölliset tekijät, mitä ihmisellä elämässä on, luettelee UKK-instituutin vanhempi tutkija Pauliina Husu.

Husun mukaan askelia voi lähteä lisäämään pikkuhiljaa, jos askelmäärät jäävät vähäisiksi. 

10 000 askelta pienemmilläkin määrillä on Husun mukaan selkeitä terveysvaikutuksia ja näin paljon kävelevän kannattaisikin enemmin kiinnittää huomiota liikkumisensa monipuolisuuteen.

Viiden jälkeen -ohjelma laittoi erilaiset askelmittarit kevytmieliseen testiin ja löysi absurdeja eroja tulosten väliltä. Katso testi yllä olevalta videolta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat