Mainos

Erikoisartikkeli: Skotlantilaisen luolan synkkä salaisuus paljastui sattumalta – Kymmeniä ihmisiä joukkomurhattiin 400 vuotta sitten

Eiggin saarelta niin sanotusta "joukkomurhaluolasta" löytyi hiljattain 53 ihmisten luuta. Luut ovat uhrien, jotka menettivät henkensä nimensä luolalle antaneessa tapahtumassa.

Vuonna 1577 skotlantilaisen Eiggin saaren noin 400 asukasta uskoivat löytäneensä täydellisen piilopaikan.

Luolan suun kätki vesiputous, ja sisäänkäynti oli niin kapea, että siitä ei päässyt sisään kuin ryömimällä.

Mutta kun naapurisaaren kilpailevan klaanin miehet, joita Eiggin asukkaat olivat pakoilleet kolmen päivän ajan, lopulta löysivät luolan, vesiputous tai ahdas suuaukko eivät pidätelleet heitä.

Luola tultiinkin tuntemaan nimellä "joukkomurhaluola".

Turisti löysi ihmisten luita

Luolan tapahtumat ovat nousseet jälleen puheenaiheeksi sen jälkeen, kun eräs turisti viime vuoden lokakuussa löysi sieltä ihmisten jäännöksiä.

Arkeologien mukaan luolasta löydetyt yli 50 luuta kuuluivat joukkomurhan uhreille, jotka tapettiin luolassa yli 400 vuotta sitten.

Konflikti voimistui

Eiggin asukkaat menettivät henkensä, kun kiistat naapurisaari Skyen kanssa voimistuivat. Syynä oli se, että kolme Skyen saaren miestä oli karkotettu Eiggin saarelta heidän ahdisteltuaan saaren naisia.

Kostoksi karkotuksesta Skyen asukkaat lähettivät Eiggiin joukon sotureita. Nämä eivät aluksi löytäneet ketään, ja kun alkoi sataa lunta, he päättivät lähteä pois.

Aivan viime hetkellä he kuitenkin havaitsivat luolasta lähetetyn tiedustelijan, jonka jälkiä lumessa seuraamalla he löysivät helposti piileskelijät.

Savu tappoi uhrit

Soturit yrittivät saada Eiggin asukkaat antautumaan. Nämä kieltäytyivät, sillä he toivoivat, että luolan kapea suuaukko saisi hyökkääjät luovuttamaan ja lähtemään.

Silloin sotilaat peittivät luolan suuaukon turpeella ja sytyttivät sen tuleen.

Lähes kaikki luolassa olijat tukehtuivat savuun ja palokaasuihin, ja ruumiit jätettiin mädäntymään luolaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.