Erikoinen skuuttijahti maailmalta: Näin amerikkalainen Dan sai varastetun sähköpotkulautansa takaisin

Toimittaja testasi poliisin arvioivan katseen alla miten vaikeaa on ajaa “humalassa” sähköpotkulaudalla: “Menee vähän mutkille” 1:12
Katso myös video: Maikkarin toimittaja testasi poliisin valvonnassa, miten hankalaa sähköpotkulaudalla on ajaa kännissä.

Skuutit puhuttavat niin meillä kuin maailmallakin. Nyt pääset lukemaan erikoisesta skuuttijahdista, joka tapahtui yhdysvaltalaiselle miehelle.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään poliisipomon järjestämästä skuuttijahdista. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein jalkautui tänään Helsingin kaduille valvomaan skuutteja eli sähköpotkulautoja.

Kollegansa kanssa Pasterstein nappasi vain 40 minuutin aikana 13 kurvailijaa, jotka kulkivat skuuteilla tai polkupyörillä jalkakäytävää pitkin. Kullekin napsahti 40 euron liikennevirhemaksu.

Erikoinen skuuttijahti

Puolestaan rapakon toisella puolen koettiin elokuun alussa myös skuuttijahti, joskin tällä kertaa sähköpotkulaudan omistaja yritti etsiä varastettua lautaansa.

New Yorkin metropolialueella tuskin uskoisi löytävänsä enää varastettua tavaraansa. Nykyaikainen teknologia koitui kuitenkin tällä kertaa varkaan kohtaloksi!

Turvallisuusyrityksen toimitusjohtaja Dan Guido on julkaissut tapahtumaketjusta kertomuksen Twitterissä

Elokuun alussa Dan kertoo lähteneensä päivälliselle ja lukineensa skuuttinsa kotinsa pieleen. Lukitus ei kuitenkaan ollut mennyt ihan putkeen, vaan skuutti olikin jäänyt osittain lukitsematta. Kahden tunnin poissaolon aikana skuutti oli kadonnut.

Hätä keinot keksii

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä mies oli asentanut ja piilottanut kaksi AirTag-etsintä skuuttiin. AirTag-etsin on Applen kehittämä pieni paikannuslaite, jonka avulla kadonneen tai varastetun tavaran etsintää voi helpottaa.

Mies suuntasi skuuttijahtiin seuraavana aamuna. Hänellä oli kuitenkin samana päivänä lento, joten suunnitelmana oli etsiä sähköpotkulauta ja lukita se hyvin. Reissun jälkeen hän hakisi skuuttinsa takaisin.

Mies oli piilottanut potkulautaan kaksi AirTag-etsintälaitetta. Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen tästä linkistä.

Dan yritti saada avukseen poliisia, mutta NYPD ei ollut auttavalla tuulella, sillä he eivät olleet tietoisia Applen uudesta paikannuslaitteesta. Poliisit pelkäsivät, että he saattaisivat olla miehen apuna varkaudessa, joten avusta kieltäydyttiin.

Tunnin etsinnän jälkeen Dan uskoi löytäneensä skuuttinsa mahdollisen sijainnin. Hän tallensi paikan ja kiirehti lennolleen. Itse skuuttia ei kuitenkaan näkynyt.

Vakoilunetsinlaite huolena

Apple on kehittänyt AirTageihin niin sanotun vakoilunesto-ohjelman. AirTagin lähellä olevat iPhonen käyttäjät saavat tiedon, jos tuntematon AirTag on "seurannut" heitä ilman omistajaansa. Hälytys tulee 8–24 tunnin kuluessa seuraamisen alusta. Lisäksi laite alkaa pitämään hälytysääntä.

Danin onneksi AirTagit eivät kuitenkaan liikkuneet koko viikkona sijainnistaan, kun hän oli työmatkalla. Ilmeisesti varkaat eivät olleet kuulleet tai saaneet hälytystä. Työmatkalta palattuaan mies suuntasi jälleen skuuttijahtiin yrittäen vakuuttaa poliiseja uudelleen apuun. Vihdoin apuun suostuttiin.

Kahden poliisin kanssa Dan suuntasi partioautolla kiinteistölle, johon sijainti osoitti. Perille päästyään tilanne valkeni heille. Paikalla oli vastakkaisella puolen tietä sähköisiin liikkumisvälineisiin erikoistunut kauppa!

Sijaintiin päästyään poliisit ja mies huomasivatkin vastapäätä sijaitsevan sähköisiin liikkumisvälineisiin keskittyvän yrityksen. Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Onnellinen loppu

Heti liikkeen ovesta sisään astuttuaan mies vastaanotti AirTageista tiedon, että skuutti on hänen lähellään.

Kaupassa oli pelkästään käytettyjä sähköpotkulautoja. Lopulta hän tallustelikin oman skuuttinsa viereen.

Kaupan työntekijät olivat ihmeissään, miten Dan saattoi tietää, että skuutti oli juuri hänen. Mies soitti äänen AirTageista ja lopulta todisti sovelluksen avulla, että AirTagit olivat todella hänen.

Työntekijät väittivät, ettei heille tavaroita myyneistä ihmisistä ollut yhteystietoja. Kamerat kuitenkin tallensivat liikkeessä varkausyönä asioineen.

Dan sai skuuttinsa takaisin. Myös poliisit olivat keikasta mielissään, olihan se heidän ensimmäinen skuutti-operaationsa!

Lue myös:

    Uusimmat