Erikoinen parivaljakko: Kissa ja kani kasvattavat yhdessä poikueitaan

Erikoinen parivaljakko: kissa ja jänis kasvattavat yhdessä pentueitaan 1:05
Videolla kaniemo ja kissaemo hoitavat poikueitaan yhdessä.

Leijonanharjaskani Amy ja villikissa Chrissy ovat muodostaneet erikoisen poikueiden yhteishuoltajuuden.

Destiny Hampton, 47, on eläintenpelastuskeskus Roberson Creek Farmin omistaja Pohjois-Carolinassa. Keskuksessa on useita eri eläimiä eri taustoista. Yksi asukeista on villikissapopulaatiosta lähtöisin oleva Chrissy, joka oli Destinyn yllätykseksi raskaana.

Salaisen synnytyksensä jälkeen tuore kissaemo oli siirtänyt yön pimeyden turvin pentueensa eläinkeskuksen kanihäkkiin. Kissaemot usein siirtävät pentueitaan, varsinkin, jos ne tuntevat olonsa uhatuiksi tai turvattomiksi. Suljettu vuorattu kaninhäkki on ympäristönä pentujaan hoitavalle kissaemolle turvallinen paikka.

Erikoisen tilanteesta teki kuitenkin se, että häkissä oli leijonanharjaskani Amy. Kaiken kukkuraksi, myös Amy-kanilla oli poikue hoidettavanaan.

Destiny kuvasi videolla erikoisen parivaljakon hoitamassa omia ja toistensa poikasia. Voit katsoa sen artikkelin yltä.

–  Kuvasin videon siitä hetkestä, kun löysin ne kaikki. Olin huolissani, että ne tappelisivat tai satuttaisivat toisiaan, Destiny muistelee ensijärkytystään.

"Cabbitit" niittävät mainetta

Kaksikko on hoitanut jälkeläisiään nyt kahden viikon ajan ongelmitta. Alkuun Destiny yritti erottaa poikueet, koska oli huolissaan poikasten hyvinvoinnista. Hänen oli kuitenkin pakko palauttaa pentueet toistensa huomaan, kun molemmat emot lopettivat pienokaisten imettämisen muutoksen aiheuttaman stressin takia.

–  Ne tulevat kaikki toimeen niin hyvin keskenään. Ne haluavat selvästi olla yhdessä, poikaset ja emot, Destiny luonnehtii.

Monien huolista huolimatta kaniemo ja kissaemo tulevat hyvin toimeen keskenään. Yhteishuoltajuus toimii jopa niin hyvin, että Chrissy-kissa on imettänyt omien poikastensa ohella kaninpoikasia. Kaniemo Amy ei ole yhtä omistautunut poikastensa hoidossa kuin Chrissy, vaan syöttää pikkukanejaan vain kerran päivässä.

–  Se on outoa, koska kissathan siirtävät poikueitaan herkästi. Ajattelin, että tilanne on liian stressaava ja Chrissy varmaan siirtää poikasensa pian pois, mutta se ei ole tehnyt niin, Destiny kertoo.

Destiny on jakanut videoita "cabbiteista" aktiivisesti TikTokiinsa. Videoita on katsottu miljoonia kertoja.

– Tämä on kuin tosielämän Disney-elokuva, eräs innokas katsoja kommentoi sekapentuetta.

Moni kommentoija pelkää, että kani syö pennut, jos se stressaantuu.

– Ne on valitettavasti erotettava. Minun oli opittava se vaikeimman kautta, eräs kommentoi.

Tähän mennessä kumpikaan emo ei kuitenkaan ole vaikuttaneet niin stressaantuneelta, että alkaisi popsia jälkikasvuaan paremman tekemisen puutteessa.

Villikissan pehmeä puoli

Destinyllä on teoria, miksi Chrissy pysyttelee kaniemo Amyn lähettyvillä.

–  Uskon, että Chrissy vaistosi, ettei Amylla ole tarpeeksi äidinmaitoa poikasilleen ja halusi auttaa sitä.

Chrissyn äidinvaisto on yllättänyt Destinyn.

– Olen yllättynyt, koska Chrissy ei ole mikään kiltein kissa. Kissat ovat petoeläimiä ja Chrissy on puoliksi villi. Se ei anna minun koskea siihen, mutta nähtävästi se rakastaa Amya, Destiny kertoo.

Sekä kanin-, että kissanpoikaset ovat kehittyneet normaalisti, mutta yksi kissanpennuista täytyi äskettäin viedä eläinlääkäriin tulehduksen takia. Pentu voi nyt paremmin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

–  Kaikki poikaset voivat hyvin. Ihmiset kyselevät, miksi kanien turkki on laikukasta, mutta se jotuu siitä, että kanit syntyvät nakuina ja karva kasvaa pikkuhiljaa, Destiny kertoo.

Lähteet: Kameraone ja @roberson.creek.farm/TikTok

Lue myös:

    Uusimmat