Mainos

Ericssonin ex-johtaja nousemassa TeliaSoneran hallitukseen

Ericssonin entinen konsernijohtaja Sven-Christer Nilsson on nousemassa TeliaSoneran hallitukseen. Yhtiön yhtiökokous päättää hallituksen kokoonpanosta 8. toukokuuta.

TeliaSoneran hallituksen uusiksi jäseniksi ehdotetaan Sven-Christer Nilsson lisäksi KPN-teleyhtiön konsernijohtajaa Paul Smitiä. Muilta osin esitetään nykyisen hallituksen valitsemista uudelleen. TeliaSoneran hallituksen jäseniksi esitetään näin ollen seuraavia henkilöitä: Tapio Hintikka (puheenjohtaja), Carl Bennet (varapuheenjohtaja), Ingvar Carlsson, Eva Liljeblom, Sven-Christer Nilsson, Paul Smits, Caroline Sundewall, Roger Talermo ja Tom von Weymarn.

Hallituksen palkkioiksi esitetään puheenjohtajalle 750 000 Ruotsin kruunua, varapuheenjohtajalle 550 000 kruunua ja jäsenille 400 000 kruunua vuodessa. Palkkioon sisältyy korvaus työskentelystä hallituksen eri valiokunnissa. Esitystä tukevat osakkeenomistajat edustavat noin 65 prosenttia TeliaSoneran osakkeista ja äänistä.

Ruotsin ja Suomen valtiot ovat ilmoittaneet muuttaneensa TeliaSoneraa koskevaa osakassopimustaan. Aiemmin oli tarkoituksena, että kevään 2003 varsinaisessa yhtiökokouksessa vaihdetaan yksi aiempi Telian hallituksen jäsen ja yksi aiempi Soneran hallituksen jäsen. Valtiot ovat nyt sopineet vaihtavansa vain Lars-Eric Peterssonin, joka on kieltäytynyt uudelleen valinnastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.