Mainos

Ericsson ryhtyy myymään kännykkälisenssejä

Ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Ericsson ryhtyy myymään GPRS- ja 3G-matkapuhelinten valmistuslisenssejä. Yhtiön uuden toimitusjohtajan Tord Lindgrenin mukaan Ericsson myy tekniikkaansa matkapuhelinvalmistajien ohella myös tietokoneiden ja kämmentietokoneiden valmistajille, jotka haluavat liittää laitteisiinsa langattoman viestinnän sovelluksia.

Ericsson ei ole ensimmäinen matkapuhelinvalmistaja, joka ryhtyy lisensoimaan tekniikkaansa, sillä amerikkalainen Motorola teki aiemmin tänä kesänä vastaavanlaisen päätöksen. Uuden lisenssejä myyvän Ericsson Mobile Platforms -yksikön ensimmäinen asiakas on Ericssonin ja Sonyn tuore yhteisyritys.

Tord Lindgren ei kerro, onko syyskuun alussa aloittavalla uudella yksiköllä kiikarissaan vielä muita asiakkaita. Lindgren ei myöskään suostu arvioimaan uuden yksikön liikevaihtotavoitteita. Lindgren uskoo, että Ericssonin tekniikan lisensointi saattaa osaltaan nopeuttaa kolmannen sukupolven umts-matkapuhelinten kehitystä.

Lundissa toimiva Ericsson Mobile Platforms -yksikkö työllistää 800 henkeä, jotka siirtyvät uuteen yksikköön yhtiön kuluttajadivisioonasta.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.