Mainos

Erica, 13, katosi vuonna 2011, mutta perhe ilmoitti asiasta poliisille vasta vuosia myöhemmin – vanhempia syytetään nyt murhasta

Vuosia sitten kadonneen Erica Parsonsin vanhempia tullaan syyttämään murhasta Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CBS.

Erica nähtiin viimeisen kerran kotonaan Salisburyssa vuonna 2011 tytön ollessa noin 13-vuotias. Katoamisilmoitus hänestä tehtiin kuitenkin vasta heinäkuussa 2013. Ilmoittaja oli tytön adoptioveli.

Ilmoituksen jälkeen alkoi erikoinen tapahtumien sarja, jossa tytön adoptiovanhemmat tuomittiin petoksesta, sillä he olivat jatkaneet adoptiotukien nostoa vielä senkin jälkeen, kun tyttö oli kadonnut jäljettömiin.

Pariskunta passitettiin vankilaan, mutta Erica oli edelleen kateissa.

Kuoli väkivallan uhrina

Tyttö löydettiin kuolleena vasta syyskuussa 2016. Ruumis oli kätketty matalaan hautaan adoptioperheen omistaman syrjäisen kiinteistön liepeille Etelä-Carolinan osavaltiossa. Vinkin hautapaikasta antoi tytön adoptioisä, joka istui tuolloin vankilassa petostuomiotaan, CBS News kertoo.

Kun ruumista tutkittiin, paljastui, että Erica oli joutunut väkivallan uhriksi ja ollut kuollessaan aliravittu.

Adoptioisä on CBS Newsin mukaan väitetysti myöntänyt, että tyttöä kohdeltiin kotona ”ankarasti”, eli hakattiin vyöllä, kuristettiin ja lukittiin komeroon.

Erican adoptioveli kertoi jo aiemmin petosoikeudenkäynnin yhteydessä, että perheen isä oli muun muassa lyönyt tyttöä päähän niin, että tämän hiukset putosivat rupien takia. Oikeudenkäynti ei tosin koskenut katoamista, joten vanhempia ei varsinaisesti tuomittu lapsen kaltoinkohtelusta. Tuomari kuitenkin kovensi petostuomiota ilmi tulleiden seikkojen johdosta. 

"On ihmisiä, joiden mielestä vanhemmat olisi pitänyt hirttää"

Nyt adoptiovanhemmat ovat saamassa syytteet murhasta.

Asiasta julkisuuteen kertonut sheriffi Kevin Auten toteaa CBS Newsin haastattelussa, että tapauksen ratkeaminen on helpotus niin piirikunnan asukkaille kuin viranomaisillekin.

Katomamismysteeri on kalvanut ihmisten mieliä jo vuosien ajan.

– On ihmisiä, joiden mielestä vanhemmat olisi pitänyt jo hirttää torilla. Mutta he joutuvat astumaan oikeuden eteen. Annamme lautamiesten päättää heidän kohtalostaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.