Poliisi löysi pikkutytön jäänteet muovipussista rämeiköstä: Murhasiko yksinhuoltajaäiti lapsensa? Mysteeri piinaa tutkijoita edelleen

Caylee Anthonyn tapaus 0:45
Video: Caylee Anthonyn äiti ei ilmoittanut lapsensa katoamisesta kuukauteen kenellekään. Sen sijaan hänet nähtiin bilettämässä klubilla.

Isovanhemmat olivat huolissaan. He eivät olleet nähneet 2-vuotiasta tyttärentytärtään Cayleetä kuukauteen. 

Tilannetta ei helpottanut, että tytön äidin Casey Anthonyn käytös oli vanhempien mielestä ollut viime aikoina erikoista.

Lopulta 22-vuotias äiti myönsikin, että pieni tyttö on kateissa. Hän väitti, että lastenhoitaja oli vienyt lapsen.

Lastenhoitaja, jonka äiti nimesi, ei kuitenkaan ollut koskaan tavannut Floridan Orlandossa asuvaa äitiä tai tyttöä.

Heinäkuun 15. päivä vuonna 2008 isoäiti Cindy soitti hätäkeskukseen ääni vavisten. Taustalla  tytön äiti Casey on täysin rauhallinen. Hän kertoo etsineensä lastaan muilla tavoilla ennen soittoa hätäkeskukseen.

Hätäpuhelun voi kuunnella alla olevalta videolta. "Auto haisee siltä, kuin siellä olisi ollut ruumis"

Caylee Anthonyn tapaus 0:37

Jäänteitä nukutusaineesta

Seuraavana päivänä äiti Casey pidätettiin.

Katoamismysteeristä kerrotaan suoratoistopalvelu C Moressa julkaistussa true crime -dokumentissa Caylee Anthonyn tapaus. Mysteeriä setvineet tutkijat palaavat rikospaikalle ja haastattelevat perheen tuttavia.

Pidätyksen aikoihin isovanhemmat olivat löytäneet Caseyn auton, joka oli niin ikään ollut kadoksissa. Isoäidin järkytykseksi auton takakontista lähti voimakas kalmanhaju.

Rikosteknisissä tutkimuksessa takakontista löytyi roskaa, pikkutytön hius ja jäänteitä nukutusaine kloroformista. Muita viitteitä siitä, että Cayleen ruumista olisi säilytetty äidin autossa, ei kuitenkaan ollut.

Kesän 2008 kuluessa tutkinta eteni ja Casey joutui syytteeseen ensimmäisen asteen murhasta. Yhdysvaltain oikeuslaitoksessa rikosnimike viittaa harkittuun tai poikkeuksellisen raakaan tekoon.

Äiti Casey jäi kiinni erilaisista valheista, mikä toi oman päänvaivansa rikoksen selvittäjille. Hän oli pitkät ajat esittänyt vanhemmilleen käyvänsä töissä Universal Studiolla.

Poliisit pyysivät häntä näyttämään tuttuja paikkoja työpaikaltaan. Paikan päällä Casey myönsi lopulta, ettei hän ollut vuosiin käynyt töissä teemapuistossa.

Ruumis löytyi kodin läheltä

Caseyn asuintalon lähistöllä oli kosteikkoinen alue, jolle nousevat tulvavedet keräsivät säännöllisesti roskaa ja muuta tavaraa.

Elokuussa alueella liikkunut mittarinlukija soitti poliiseille. Hän oli nähnyt puun takana epäilyttävän mustan muovipussin ja halusi tehdä ilmoituksen. Poliisit kävivät paikalla eivätkä löytäneet mitään.

Mies otti poliisiin uudelleen yhteyttä joulukuussa.

Tytön jäänteet löydettiin maastosta lojuneesta muovipussista.

Yksinhuoltajaäidin murhaepäily sai kansainvälistä julkisuutta. Äidin ja lapsen vuorovaikutus näytti ulospäin tasapainoiselta ja lämpimältä. 

Tuttavat kuvasivat Caseyn olleen rauhallinen ja rakastava äiti, joka ei koskaan huutanut lapselleen. Cayleeta kehuttiin eloisaksi ja hyvinkäyttäytyväksi lapseksi.

Viisi päivää sen jälkeen, kun Caylee oli nähty viimeisen kerran elossa, äiti kuvattiin bilettämässä paikallisella klubilla. Hän oli tatuoinut lapaluuhunsa tekstin bella vita, kaunis elämä. 

Vuonna 2011 äiti kuitenkin vapautettiin syytteistä monien tapausta seuranneiden tyrmistykseksi. Dokumentissa etsitään totuutta selvittämättä jääneestä murhasta: kuka vei pikkutytön hengen?

Caylee Anthonyn tapaus – The Case of Caylee Anthony julkaistaan suoratoistopalvelu C Moressa 3. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat