Epäsuhta parisuhdemarkkinoilla: Hyviä miehiä ei riitä kaikille naisille

Epäsuhta parisuhdemarkkinoilla on johtanut siihen, että naiset ovat kilpailuhenkisempiä ja kateellisempia toisilleen kuin koskaan aikaisemmin.

Elokuvissa Mean Girls ja Paholainen pukeutuu Pradaan, naiset on kuvattu kissamaisiksi, ilkeiksi olennoiksi. Sanontakin kuuluu, että naiset ovat susia toisilleen, ja nyt myös asiantuntijat ovat sitä mieltä, ettei fiktio juurikaan eroa todellisuudesta.

Miehillä on varaa valita

Sukupuolitutkimuksen ja historian professori Hugo Schwyzer Padasenan yliopistossa väittää, että nykypäivänä naiset ovat pakotettuja kilpailemaan keskenään. Schwyzer selittää, että todellisuuden voi havaita parisuhdemarkkinoilla: hyviä miehiä ei ole tarjolla tarpeeksi. Potentiaalisten kumppanien puuttuminen aiheuttaa sen, että naisen pitää tyytyä vähempään ja sovitella, kun miehillä puolestaan on varaa valita. Tällainen asettelu johtaa automaattisesti siihen, että naiset joutuvat kilpasille keskenään.

Kilpailuhenkisyyttä lietsoo myös naisten miehiä parempi menestyminen opinnoissa. Naiset saavat parempia pisteitä pääsykokeissa kuin miehet, mutta yliopistot rajoittavat heidän sisäänpääsyään, koska heidän pitää säilyttää sukupuolten välinen tasa-arvo opiskelupaikkakiintiöissä.

– Tällainen toimintamalli sortaa yksinomaan naisia, Schwyzer sanoo. Hän uskaltaa väittää, että media on kuitenkin suurin syypää siihen, että naiset tuntevat itsensä vajavaisiksi ja viittaa aiheesta kirjoitettuihin artikkeleihin.

Tyydy siihen, mitä on tarjolla

Schwyzer mainitsee muun muassa Atlantic-lehdessä kirjoitetun artikkelin, mikä kannustaa naisia asettumaan aloilleen "Ei Sen Oikean" kanssa silloin, kun heidän biologinen kellonsa tikittää.

– Mitä vähemmän kunnollisia miehiä markkinoilla on, sitä paremmat kaupankäyntimahdollisuudet miehillä on, ja naiset ovat niitä, jotka joutuvat myöntymään, Schwyzer jatkaa.

Samaisessa lehdessä toimittaja Kate Bolick toteaa saman kuin Schwyzer. Hän kirjoittaa lehdessä siitä, miten markkinoilla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyviä miehiä. Hän kuitenkin huomauttaa, että ratkaisuja on olemassa.

– Ratkaisun löytäminen alkaa siitä, että ymmärretään millä tavalla naisten keskinäinen kateus on yhteydessä sosiaalisesti muodostuneihin pelkoihin. Pelko kannustaa naisia asettamaan rimaa alemmas, lisää ahdistusta ja kasvattaa epäluuloa muita naisia kohtaan, Bolick selittää.


MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat