Mainos

Epäily: Pariskunta paritti venäläisnaisia ja välitti huumeita

Lappeenrantalaisen pariskunnan epäillään parittaneen venäläisiä naisia Lappeenrannassa ja välittäneen huumeita sekä Venäjälle että Suomeen.

Laajan rikoskokonaisuuden tutkintaan osallistuivat poliisi, tulli ja rajavartiolaitos. Jutun aineisto on jätetty syyttäjille.

Parituksen jäljille päästiin viime syksynä, kun pariskunnan huomattiin kuljettavan usein autossaan venäläisiä naisia Venäjältä Suomeen ja takaisin. Kaksikon epäillään parittaneen ainakin viittä naista viime toukokuun ja lokakuun välisenä aikana Lappeenrannassa. Yksittäisiä asiakaskäyntejä oli poliisin mukaan noin 180, mistä saatiin yli 18 000 euron rikoshyöty.

Rajavartiosto tutkii edelleen seksipalveluita ostaneiden henkilöllisyyttä. Tiedossa on jo muutamia kymmeniä ostajia.

Pariskunnan epäillään myös välittäneen Lappeenrannan katukauppaan muun muassa amfetamiinia, Subutex-tabletteja, heroiinia sekä 35 litraa lakkahuumetta Venäjälle. Tutkinnassa paljastui myös yli viiden kilon amfetamiinierän tuontiyritys Suomeen. Teosta epäillään virolaismiestä.

Päätekijäksi epäilty noin 30-vuotias lappeenrantalaismies on yhä vangittuna. Laajan jutun tutkinta-aineisto on siirtynyt syyttäjille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.