Mainos

Epäillyn valelääkärin tiedot julki

Valvira on pyytänyt poliisia selvittämään valheellisesti lääkärinä esiintyneen Esa Antero Laihon toimintaa.

Vuonna 1962 syntynyt Laiho on esittänyt Valviralle pietarilaisesta yliopistosta saadut todistukset lääkärintutkinnon suorittamisesta. Yliopisto on vahvistanut eilen Valviralle, ettei Laiho ole koskaan valmistunut lääkäriksi kyseisestä yliopistosta.

Valviran tiedossa on, että Laiho on toiminut lääkärinä ainakin Suomen Geriatriakeskuksessa, jossa hän on myös toimitusjohtaja, sekä Geriatriapalvelu Johanneksessa.

Valvira selvittää parhaillaan, mitkä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt ovat ostaneet palveluja edellä mainituilta palveluntuottajilta.

Laiho itse kiistää olevansa valelääkäri. Laiho on kertonut asianajajansa välitykselle, ettei hän myöskään halua kommentoida asiaa medialle.

Laiho haluaa kuitenkin selvittää asian mahdollisimman pikaisesti niin valvontaviranomaisten kuin poliisinkin kanssa.

Potilasturvallisuussyistä Valvira esittää maanantaina kokoontuvalle terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunnalle, että Laihon lääkärinoikeudet poistettaisiin tässä vaiheessa väliaikaisesti.

Jos Laihon oikeudet poistetaan, hänen nimensä poistetaan samalla terveydenhuollon ammattihenkilörekisteristä, Terhikistä.

Laihon nimi julkistettiin turvallisuussyistä.

Katso Katja Nuorvalan juttu (Kymmenen uutiset 9.11.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.