Mainos

Entiset kollegat naureskelevat puolustusministerin lausunnolle – "Eikö se ollut aika pönttö?"

Juontajien kysymys Suomen poliittisessa johdossa esiintyvästä "kukkoilusta" Venäjän suuntaan yhdisti Kaksintaistelijat illan tv-tentissä.

Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan Suomen ilmapiirissä on jossain määrin kukkoilun makua. Hän ihmetteli Kaksintaistelussa puolustusministeri Carl Haglundin (r.) lausuntoja Venäjän kielen opetuksesta Itä-Suomessa.

RKP:n puheenjohtajan, puolustusministeri Carl Haglundin mielestä ruotsin kielen vaihtaminen venäjään olisi väärä signaali lännelle.

– Jos suomettuminen oli aiemmin rähmällään oloa Venäjän suuntaan niin kyllä tuo oli nyt aika pitkälle rähmällään oloa Yhdysvaltojen suuntaan, Arhinmäki laukoi. 

– Eikö se ollut aika pönttö?, Arhinmäki heitti kysymyksen kilpakumppanilleen Ville Niinistölle (vihr.) viitaten Haglundin lausuntoon.

Niinistö oli samoilla linjoilla. 

– Se oli vähän yksinkertainen, Niinistö vastasi naureskellen. 

– Mutta Haglundia on arvostelu myös siitä, kun hän sanoi Venäjän olevan epävakaa kumppani. Olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, Venäjä on epävakaa ja epäluotettava, Niinistö lisäsi. 

Arhinmäki nyökkäili hyväksyvästi taustalla.

Niinistö korosti sitä, että Venäjän kanssa olevista ongelmista on pystyttävä keskustelemaan julkisuudessa. Samaa mieltä oli Arhinmäki.

55:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.