Mainos

Entisen pääministerin puolue voittamassa Ukrainan vaalit

Ovensuukyselyt lupaavat entisen pääministerin Viktor Jushtshenkon puolueelle voittoa Ukrainan tämänpäiväisissä parlamenttivaaleissa. Lopulliset tulokset saadaan huomenna.

Jushtshenkon puolue, Meidän Ukrainamme, on ovensuukyselyjen mukaan saamassa 25 prosenttia äänistä. Seuraavina kyselyissä olivat kommunistinen puolue 20,5 prosentilla ja presidentti Leonid Kutshmaa tukeva liittoutuma, Yhtenäisen Ukrainan puolesta, jolle ennakoitiin 10,5 prosentin kannatusta.

Ovensuukyselyn oli tilannut lännestä avustusta saanut Renessanssi-järjestö ja sen tekemiseen osallistuivat Ukrainan johtavat mielipidetutkimuslaitokset. Kyselyssä oli mukana 18 000 äänestäjää eri puolilla Ukrainaa. Heiltä kysyttiin äänestämisen jälkeen, ketä he olivat äänestäneet.

Ukrainan vaaleja on luonnehdittu Ukrainan demokratiakehityksen ja väärinkäytöksistä syytetyn presidentin Leonid Kutshman suosion puntariksi. Vaaleihin osallistui yli 30 puoluetta. Vaaliviranomaisten mukaan vain kuusi puoluetta on selvinnyt neljän prosentin äänikynnyksen yli. Alustavia tuloksia vaaleista odotetaan huomiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.