Turvat tukkoon: FIA:lta jälleen hämmentävä tiedote Ferrari-sotkua kritisoineita tiimejä kohtaan

Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheiluneuvosto on antanut täyden tukensa tavalle, jolla puheenjohtaja Jean Todt ja liiton tekninen delegaatio hoitivat Ferrarin mahdollisiin väärinkäytöksiin kohdistuneen tutkinnan.

Ferraria ja sen asiakastiimejä lukuun ottamatta kaikki muut F1-tiimit Mercedeksen johdolla ilmaisivat vastalauseensa FIA:n epämääräiselle tavalle hoitaa tutkinta italialaisten voimayksikön sääntöjen mukaisuudesta.

Kilpailijat syyttivät Ferraria sallitun polttoainevirtauksen ylittämisestä, mutta FIA ilmoitti juuri ennen kauden alkua saaneensa tutkinnan päätökseen ja sopineensa Ferrarin kanssa, että kaikki asiaa koskeva aineisto salataan.

Tallit kertoivat yhteisessä tiedotteessaan vastustavansa sopimusta ja hakevansa asiaan kunnollista lopputulemaa. Tallit ilmoittivat myös olevansa valmiita ryhtymään asiassa oikeustoimiin.

FIA:n moottoriurheiluneuvosto kävi prosessin läpi perjantain kokouksessaan Genevessä eikä löytänyt asiassa huomautettavaa.

– Neuvosto ilmaisi yksimielisen tukensa FIA:n puheenjohtajalle (Jean Todtille) ja FIA:n tekniselle osastolle koskien tapauksen kokonaisvaltaista käsittelyä, ja on jyrkästi vastaan kommentteja, jotka horjuttivat FIA:n ja F1-sarjan mainetta ja imagoa, liitto julisti tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat