Sebastian Vettel myöntää: Ura saattaa jatkua jossain muualla kuin Ferrarilla

2020 on Sebastian Vettelille tärkeä vuosi. Se voi olla hänen viimeinen F1-kautensa Ferrarilla.

Vettel, neljä maailmanmestaruutta Red Bullilla voittanut supertähti siirtyi Ferrarille kaudelle 2015. Hänestä piti tulla Maranellossa vapahtaja, joka palauttaisi tallin mestaruuskantaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

Viiden Ferrari-vuoden aikana Vettelin paras tulos on kuitenkin vuoden 2017 kakkossija, kun hän hävisi mestaruuden Lewis Hamiltonille 46 pisteellä. Valmistajissa Ferrari oli lähimpänä mestaruutta vuotta myöhemmin, mutta tuolloinkin eroa mestariin, Mercedekseen, oli 84 pistettä.

Viime kaudella Vettel jäi MM-sarjassa vasta viidenneksi. Hänellä oli vielä kauden alkaessa Ferrarin ykköskuskin asema, mutta loppupisteissä Charles Leclercin, 22, nimi löytyi Vettelin, 32, yläpuolelta nelossijalta.

Monet tuntuvat olevan varmoja, että jos Vettel häviää Leclercille vielä toistamiseen, hänen vuotensa Ferrarilla ovat ohi. Näin siitäkin huolimatta, että tallipäällikkö Mattia Binotto on sanonut useampaan otteeseen Vettelin olevan ykkösvaihtoehto Leclercin rinnalle.

Ferrari teki jo Leclercin kanssa vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen.

Vettel on sanonut, että kilpailemisen liekki palaa hänen sisällään yhä voimakkaana. Nyt hän myöntää kuitenkin ensimmäisen kerran, että saattaa toteuttaa intohimoaan, kilvanajoa, kaudella 2021 jossain muussa tallissa.

– Se on mahdollista. Mikäli muistan oikein, on olemassa yksi toinenkin saksalainen, joka jatkoi uraansa Ferrarin jälkeen jossain muualla, Vettel sanoi Grandpx.newsin mukaan saksalaiselle Bild-lehdelle.

Vettel viittaa tietysti Michael Schumacheriin, joka jätti Ferrarin kauden 2006 päätteeksi ja oli kolmen kauden ajan sivussa F1-radoilta, kunnes palasi vielä Mercedekselle vuosiksi 2010–2012.

Vettelin vaihtoehdot ainakin kärkitalleissa ovat vähissä. Nykytiedon valossa hän voi siirtyä Ferrarilta vain Mercedekselle, sillä Red Bullin neuvonantaja Helmut Markoilmoitti kuukausi sitten, ettei Vettelillä ole todennäköisesti tilaa entisessä työpaikassaan. Red Bull on solminutMax Verstappenin kanssa kauden 2023 loppuun ulottuvan sopimuksen.

Mercedeksellä puolestaan ei ole sopimusta Hamiltonin eikä Valtteri Bottaksen kanssa. Todennäköistä kuitenkin on, että Hamilton jatkaa uraansa Mercedeksellä. 

Lue myös:

    Uusimmat