Mainos

Entinen pankin taide houkuttelee ostajia

Vaikka monet taidegalleriat kärvistelevät ostajien puutteessa, Helsingissä sijaitsevan Taidesäätiö Meritan väliaikaisessa pop up -myymälässä riittää asiakkaita.

Kahdeksan kertaa vuodessa avoinna oleva myymälä myy Nordea Pankki Suomi Oyj:n entisiä taideteoksia. Teoksia on myyty vuodesta 2012 lähtien jo noin 3000 kappaletta, ja vielä on myymättä noin 4000 taideteosta.

- Kauppa on käynyt oikeastaan alusta lähtien oikein hyvin. Puskaradio on vienyt viestiä eteenpäin, Taidesäätiö Meritan koordinaattori Tanja Saarto sanoo.

Pop up -myymälässä on myynnissä etupäässä 70- ja 80 -lukujen suomalaista taidetta. Kokoelman kaikkein nimekkäimmät teokset, kuten Akseli Gallen-Kallelan ja Ellen Thesleffin taulut, eivät ole myytävänä, vaan ne on siirretty säätiön näyttelyissä esillä olevaan pääkokoelmaan.

Useiden fuusioiden kautta valtavan taidekokoelmansa kerännyt Nordea päätyi myymään teoksiaan, koska ne olisivat muuten jääneet lojumaan varastoon.

- Pankkien konttorit on vähentyneet viime aikoina aika paljon. Ja toisaalta konttoreiden muoto on muuttunut avokonttorityyliin, joten siellä ei yksinkertaisesti ole enää seiniä samalla lailla, mihin näitä tauluja voisi ripustaa, Saarto perustelee.

Teosten myynnistä saatavat rahat säätiö käyttää pääkokoelmansa ylläpitoon ja apurahoihin, joita se myöntää taidehistorian tutkimukseen. Pop up -myymälä on seuraavan kerran auki lauantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.