Entinen NHL-tähti häpäisi laulajan kokoa koskevalla kommentilla

Entinen NHL-tähti P.K. Subban ei ole kaihtanut päästellä räväköitä kommentteja, vaikka toisinaan olisi kenties pitänyt. Nyt oli sellainen hetki, kun mies tölväisi laulaja Lizzoa ESPN:n jääkiekkoasiantuntijan tehtävissä.

Subban päätti kaudella 2009–10 käynnistyneen NHL-uransa viime sesonkiin New Jersey Devilsissä. Kanadalainen on toiminut sittemmin asiantuntijana mediajätti ESPN:n leivissä.

Katso videolta: Aleksander Barkoville kaksi syöttöpistettä Floridan 4–2-voitossa Torontosta.

Subban oli Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä kommentoimassa Toronto Maple Leafsin ja Florida Panthersin välistä NHL:n toisen kierroksen pudotuspelisarjan avausottelua. Ottelun päätyttyä Panthersin 4–2-voittoon ESPN:n ruutukasvo John Buccigross ehdotti, että Maple Leafsin pitäisi "pakata lounasta" viittauksena joukkueen energian puutteeseen.

Subban jatkoi tästä karkealla möläytyksellä, jota on pidetty body shamingina, ulkomuotoon kohdistuvana häpäisynä.

– Kuuntele, ehkä heidän täytyy pakata Lizzon kokoista lounasta, Subban sanoi.

Lizzo on yhdysvaltalainen Grammy-palkittu räppäri, jota Yahoo luonnehtii "pluskokoiseksi".

Ei pahoitteluja

Monet ovat ilmaisseet sosiaalisessa mediassa pöyristymisensä Subbanin sanosta ja vaatineet miestä sekä ESPN:ää esittämään pahoittelut. ESPN ei ole ottanut asiaan kantaa, eikä Subbankaan "lounaan pakkaamista" demonstroivassa Twitter-kommentissaan anteeksi pyytänyt.

Subban esitti Google-haun tuloksen, jossa "lounaan pakkaamisen" kerrotaan tarkoittavan slangissa "suurta, jatkuvaa työmäärää". Moni kuitenkin huomautti Subbanin puhuneen nimeo "Lizzon kokoisesta lounaasta". 

Subban on ennenkin ollut kommenteillaan myrskyn silmässä. Kun useat joukkueet ja pelaajat päättivät olla osallistumatta pride-tapahtumiin NHL-kauden jälkipuoliskolla, Subban ilmaisi kannakseen, ettei pelaajilla pitäisi olla taakkaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tukemiseksi. 

– Emme voi pakottaa kaikkia olemaan aktivisteja, meidän on oltava varovaisia, Subban sanoi tuolloin.

– Minusta ihmiset valitsevat, mistä he haluavat puhua, enkä pidä siitä, että sysäämme urheilijoille velvollisuuden olla aktivisteja.

Lue myös:

    Uusimmat