Aleksander Barkov pelipäällä NHL:ssä – Floridan 27-vuotinen odotus päättyi

Katso videolta: Aleksander Barkoville kaksi syöttöpistettä Floridan 4-2-voitossa Torontosta.

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers on avannut pudotuspelien toisen kierroksen ottamalla 4–2-voiton isännöineestä Toronto Maple Leafsista. Florida hallitsi peliä varmoin ottein, sillä Toronto ei missään vaiheessa päässyt johtoon. Voitto oli Floridan ensimmäinen pudotuspelien toisella kierroksella sitten kauden 1995-1996, jolloin joukkue eteni aina finaaleihin saakka.

Avausmaalin teki Floridan Nick Cousins ensimmäisessä erässä, ja johtoasemaa kasvatti Sam Bennett toisessa erässä. Toronton Matthew Knies teki kuitenkin tämän perään maalin, ja joukkuetoveri Michael Bunting onnistui tasoittamaan pelin tilapäisesti.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov kirjasi syöttöpisteet sekä Carter Verhaeghen toisen erän lopulla tekemästä Floridan kolmannesta maalista että Brandon Montourin kolmannessa erässä tekemästä neljännestä maalista.

Seuraava kohtaaminen perjantain vastaisena yönä

Vielä Barkoviakin ansioituneempi syöttäjä pelissä oli Matthew Tkachuk, joka oli mukana rakentamassa kolmea Floridan neljästä maalista.

Floridan Anton Lundell ja Eetu Luostarinen pelasivat kumpikin yli 17 minuuttia, mutta jäivät pisteittä. Barkoville peliminuutteja kertyi liki 22. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kestomenestyjä Tampa Bayn pudottaneessa Toronto Maple Leafsissa ei pelaa suomalaisia.

Pudotuspeleissä jatkoon pääsy vaatii neljää voittoa ottelusarjassa. Florida kohtaa Toronton seuraavan kerran perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Florida eteni toiselle kierrokselle voitettuaan ensimmäisen kierroksen ottelusarjan runkosarjan kuningasta Boston Bruinsia vastaan pelein 4–3.