Taas törkeää toimintaa kiekkokaukalossa – NHL-tähden veljeä solvattiin rasistisesti, jopa yleisö yltyi karmeaan huuteluun: "Tämä ei ollut vahinko"

Yhdysvaltojen itärannikon East Coast Hockey Leaguen ottelussa lauantaina nähtiin ikävä selkkaus, kun tummaihoista pelaajaa solvattiin rasistisesti niin kaukalossa kuin katsomossa.

South Carolina Stingraysin ja Jacksonville Icemenin välinen ottelu yltyi kuumaksi, kun Stingraysia edustava Jordan Subban ja Icemenin Jacob Panetta ottivat yhteen. Nokkapokka yltyi kuitenkin suuremman luokan kalabaliikiksi, kun Panetta elehti rasistisesti tilanteen jälkeen.

Subban raivostui Panettan toiminnasta ja ryntäsi tämän kimppuun, mistä seurasi tulinen välienselvittely, johon liittyi erotuomarien ohella muitakin pelaajia.

Katsomossa kuvatun videon perusteella osa Jacksonvillen yleisöstä puolestaan alkoi solvata Subbania rasistisesti n-alkuisella sanalla.

Subban tviittasi tapahtuneesta tuohtuneena ottelun jälkeen ja kuvaili Panettaa pelkuriksi.

– Heti kun käänsin selkäni, hän alkoi tehdä apinaeleitä minua kohden, joten löin häntä useita kertoja, ja hän perääntyi niin kuin pelkuri, Subban kirjoitti.

26-vuotias Subban on NHL-seura Vancouver Canucksin entinen varaus ja NHL:ssä erittäin tunnetun New Jersey Devilsin tähtipuolustajan P.K. Subbanin pikkuveli.

P.K. Subban nousi puolustamaan pikkuveljeään sosiaalisessa mediassa, Twitterissä ja Instagramissa.

– Sanon tämän kaikella kunnialla niille, joilla on mielipide, tämä ei ollut vahinko. Me kaikki tiedämme, mikä on okei ja mikä ei ole. Jopa hänen omat joukkuetoverinsa halusivat nähdä häntä niistettävän. Tällaista tapahtuu paljon, mutta sitä ei koskaan nosteta esille alemmista sarjoista, P.K. Subban kirjoitti.

– Fanit, jotka huutava n-sanaa, ovat vain loistava lisäys tähän kaikkeen, Subban lisäsi.

Tapaus ei totta vie ole ainutkertainen Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloissa, sillä vain päiviä ennen Panettan ja Subbanin välikohtausta NHL:n farmisarjassa AHL:ssä selviteltiin rasistisen selkkauksen jälkipyykkiä.

San Jose Barracudaa edustava hyökkääjä Krystof Hrabik sai rasistisesta teostaan 30 ottelun pelikiellon. Hän kohdisti asiattoman eleensä Tucson Roadrunnersin laitahyökkääjälle Boko Imamalle.

Lue myös:

    Uusimmat