Mainos

Entinen ministeri moittii Ruotsin keskusammattijärjestön valta-asemaa

Moninkertainen entinen sosiaalidemokraattinen ministeri Thage G. Peterson sanoo Ruotsin keskusammattijärjestöllä LO:lla olevan liiaksi sananvaltaa hallituksen ratkaisuissa. Peterson arvostelee LO:n valta-asemaa sunnuntaina ilmestyneessä lehtihaastattelussa.

-Sosiaalidemokraattien ja ay-liikkeen yhteistyön pitäisi koskea ideologiaa, tulevaisuutta ja suuntakysymyksiä. Mutta niin ei saa olla, että LO vaatii hallitusta alistamaan päivänpoliittiset ratkaisut LO:n harkittaviksi, Peterson sanoo Expressen lehden haastattelussa. Petersonilta kysyttiin, alistaako hallitus todella ratkaisunsa LO:lle ennen päätösten tekemistä.

-Niin on vähitellen käynyt, kun LO:lle on jäänyt yhä vähemmän tekemistä työehtosopimusneuvotteluissa, Peterson sanoi. Petersonin muistelmat "Matka kohti Marsia" ilmestyvät maanantaina. Jo viikko sitten Expressen-lehti julkaisi kirjasta otteita, joissa Peterson mm. arveli, että hänen olisi pitänyt antaa eropassit Ruotsin asevoimien komentajalle Owe Wiktorinille. Peterson on ollut Ruotsin sosiaalidemokraattisen liikkeen keskeisiä hahmoja. Hän on ollut viidellä eri ministerinpaikalla, viimeksi puolustusministerinä, sekä valtiopäivien puhemiehenä.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.