Entinen maailman ykkönen syytti nuorta vastustajaansa huijauksesta Australian avoimissa – valmentajalta tyly kuitti: "Te tiedätte paremmin"

Tanskalainen Caroline Wozniacki eteni tenniksen Australian avointen kolmannelle kierrokselle tiistaina voitettuaan ukrainalaisen Dajana Jastremskan suoraan kahdessa erässä.

Ottelun jälkeen Wozniackin voittoa enemmän ovat kuitenkin puhuttaneet Wozniackin lausunnot 19-vuotiaan ukrainalaisen käytöksestä ottelun aikana. CNN:n mukaan Wozniacki syyttää Jastremskaa loukkaantumisen näyttelemisestä kesken ottelun.

Wozniacki johti ottelun toista erää 5–4 noustuaan 0–3-tappioasemasta, kun Jastremska pyysi lääkinnällistä aikalisää. Tämä ei miellyttänyt Wozniackia.

– Hän selvästi yritti sekoittaa rytmiäni, Wozniacki sanoi ottelun jälkeen.

– En usko, että hänellä oli mitään ongelmaa. Hän pystyi juoksemaan aivan hienosti. Hän on käyttänyt tuota temppua aiemminkin, ja tiesin että näin tapahtuu.

New York Postin mukaan Jastremska ei tapausta selitellyt.

– Otin aikalisän, koska tarvitsin sitä.

Pelaajat voivat otteluissa pyytää yhden kolmen minuutin lääkinnällisen aikalisän sitä tarvitessaan. Samaan vaivaan voi saada vain yhden aikalisän. Pelaajat voivat pyytää lääkärin paikalle antamaan hoitoa myös puoltenvaihtojen ajaksi.

Syytöksiä tullut aiemminkin

Kommentit Jastremskan käytöksestä ovat synnyttäneet pienimuotoisen myrskyn. Myös pelaajan saksalaisvalmentaja Sascha Bajin otti asiaan kantaa kommentoimalla Twitterissä.

Bajin toisti Jamstrenkan sanomaa aikalisän tarpeellisuudesta.

– Hiljentääkseni joitakin ihmisiä ja lopettaakseni tämän turhan keskustelun, Dajanalla on ollut vaikeuksia jalkansa kanssa jo päiviä. Mutta koska te kaikki olette lääkäreitä ja valmentajia, te tiedätte paremmin kuin hän ja koko tiimimme.

Voit katsoa Bajinin twiitin alta tai tästä linkistä.

Jastremskaa on aiemminkin syytetty loukkaantumisen näyttelemisestä. Brisbanen turnauksessa tammikuun alussa hollantilaiselta Kiki Bertensiltä kysyttiin ottelun jälkeistä kommenttia Jastremskan aikalisästä.

– Olen pelannut häntä vastaan kolme kertaa ja se on tapahtunut kolme kertaa, se on vastaukseni.

Myös tenniksen rääväsuuna tunnettu australialainen Nick Kyrgios on aiemmin ottanut kantaa asiaan. Jamstrenkan ja Ajla Tomljanovicin Thaimaan avoimen turnauksen finaalin jälkeen Kyrgios twiittasi selväsanaisesti: ”Tuo aikalisä oli roskaa.”

Wozniackin ura jatkuu vielä

Wozniacki kohtaa turnauksen kolmannella kierroksella WTA-listalla sijalla 78 olevan Tunisian Ons Jabeurin.

Rankingin 36. Wozniacki pelaa Australiassa uransa viimeistä turnausta. Hän ilmoitti joulukuussa vetäytyvänsä ammattilaistenniksestä Australian avointen jälkeen.

Wozniackin uran paras yksittäinen saavutus on juuri Australian avointen mestaruus vuodelta 2018.

Hän on ollut maailmanlistan ykkösenä yhteensä 71 viikkoa. Ensimmäisen kerran vuonna 2010. Hän nousi ykköseksi vielä vuonna 2018 Australian mestaruutensa jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat