Vessassa käyminen nousi tenniksen kauden neljännen suurturnauksen kohuaiheeksi: "En halua olla epäkunnioittava"

Tenniksen Yhdysvaltain avoimet käynnistyi maanantaina. Tenniksen sijaan kauden neljännen ja viimeisen grand slam -turnauksen kuumimmaksi puheenaiheeksi on noussut vessataukojen pitäminen.

Lumipallon sysäsi liikkeelle entinen maailmanlistan ykkönen Andy Murray, joka hävisi avauskierroksella Kreikan Stefanos Tsitsipasille viiden erän kamppailussa. Ottelun jälkeen Murray puhui ATP-listalla kolmanneksi rankatun kreikkalaisen toimista kitkerään sävyyn. 

Tsitsipas poistui voittamansa neljännen erän jälkeen kentältä kahdeksaksi minuutiksi, mikä oli Murraylle liikaa. Tsitsipasin pitkät tauot pukuhuoneessa ovat aiemminkin aiheuttaneet närää ammattilaiskiertueella.

Murray sanoi pitkän tauon vaikuttaneen peliinsä negatiivisesti.

– En sano, että olisin välttämättä voittanut ottelun, mutta varmasti sillä (tauolla) oli vaikutuksensa tapahtumiin. Kun käynnissä on tuon kaltainen brutaali ottelu, sen keskeyttäminen 7–8 minuutiksi saa paikat jäähtymään, Murray kommentoi UBI Tenniksen mukaan.

– Kaikkeen voi valmistautua, mutta fakta on se, että sillä on fyysisiä vaikutuksia, kun otteluun tulee noin pitkä tauko useita kertoja ottelun aikana. Se ei voi olla sattumaa, että sitä tapahtuu juuri tiettyinä hetkinä.

Samalla Murray sanoi menettäneensä kunnioituksensa kreikkalaista kohtaan.

Myös toinen tenniksen supertähti, saksalainen Alexander Zverev tarttui aiheeseen oman ottelunsa jälkeen. Zverev avautui Tsitsipasin toiminnasta jo aiemmin Cincinnatin turnauksessa, jossa hän epäili kreikkalaisen käyttäneen pitkäksi venyneen taukonsa viestittelyyn häntä valmentavan isänsä kanssa. Valmentaminen ottelun aikana on ATP-kiertueella kielletty, ja Tsitsipas kiisti väärinkäytökset.

– Sitä tapahtuu jokaisessa ottelussa, se ei ole normaalia, Zverev sanoi USA Todayn mukaan. 

Samalla saksalainen kommentoi vielä Cincinnatin tapahtumia

– Hän poistui yli kymmeneksi minuutiksi. Hänen isänsä näpytteli puhelinta (katsomossa). Sitten hän palasi, ja yhtäkkiä hänen pelitaktiikkansa oli täysin muuttunut. Kaikki muutkin näkivät sen. Koko pelisuunnitelma muuttui.

– Joko se on hyvin taianomainen paikka, johon hän menee tai sitten hän kommunikoi jonkun kanssa. En kuitenkaan halua olla epäkunnioittava. Hän on loistava pelaaja.

Tsitsipas itse on kiistänyt kaikki väitteet sääntörikkeistä ja todennut vain vaihtavansa vaatteensa tauon aikana. Yhdysvaltalainen Reilly Opelka asettui puolustamaan kreikkalaistähteä.

– Juomme paljon, koska tarvitsemme nestettä, joten meidän täytyy myös käydä vessassa. Sukkien, kenkien, sortsien, paidan ja hatun vaihtaminen vie 5–6 minuuttia. Myös matka kentältä pukuhuoneeseen ja takaisin vie aikaa. Jos ihmiset eivät ymmärrä sitä, he eivät selvästi ole koskaan olleet päivääkään mukana ammattilaisurheilussa.

Tsitsipas kohtaa Yhdysvaltain avointen toisella kierroksella ranskalaisen Adrian Mannarinon.


Lue myös:

    Uusimmat