F1-mestarilta huimaa puhetta Valtteri Bottaksen MM-saumoista – "Psykologisesti valtava vaikutus Lewis Hamiltoniin"

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve sanoo, että Valtteri Bottas voi "ehdottomasti" haastaa Lewis Hamiltonin taistelussa tämän vuoden MM-tittelistä.

Sunnuntaina kauden avanneessa Australian GP:ssä Bottas pyyhkäisi kakkosruudusta Mercedes-tallikaverinsa Hamiltonin ohi ja paineli maisemaan. Voitto irtosi suvereenin esityksen jälkeen yli 20 sekunnin kaulalla viisinkertaiseen maailmanmestariin.

– Hän (Bottas) murskasi Lewisin. Strategia toki auttoi häntä, mutta hän oli silti nopeampi, paljon nopeampi. Hänellä oli upea lähtö ja vauhti. Hän teki nopean kierroksen lopussa, Villeneuve summaili C Morelle.

– Lewis menee kotiin ajatellen, että hän oli itse asiassa minua parempi, hän murskasi minut. Näemme nyt hyvän Bottaksen.

Villeneuve toteaa, että Hamilton oli muuten viikonlopun aikana Bottaksen edellä, "mutta sitten kun sillä oli väliä", Bottas murskasi brittikuskin.

Villeneuven kelkka olikin kääntynyt lauantain aika-ajon jälkeen laukomistaan kommenteista.

– Bottas näyttää olevan jo nyt taipunut mies, Villeneuve latasi tuolloin Sky Italialle.

– Hänellä oli jo paalu hallussa, mutta sitten hän oli paineen alla ja Lewis päihitti hänet selvästi.

Mutta mitä vielä. Kisassa Bottas näytti Villeneuven mukaan hyvin keskittyneeltä ja vahvalta. 

– En olisi koskaan odottanut hänen olevan näin paljon nopeampi. Psykologisesti tällä on valtava vaikutus Lewisiin. Lewisin päihittäminen ei ole tarpeeksi, vaan hänet on murskattava ja sen hän (Bottas) teki, kanadalainen suitsutti.

Lue myös:

    Uusimmat