Nämä kuvat sen todistavat: vaurioitunut Mercedes-auto hidasti Lewis Hamiltonia Valtteri Bottaksen jymyvoitossa

Moottoriurheilusivusto motorsport.com on julkaissut kuvia Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin auton kokemista vaurioista F1-kauden avanneessa Australian GP:ssä

Hamilton taipui kilpailussa selvästi tallitoverilleen Valtteri Bottakselle, joka ajoi ylivoimaiseen voittoon. Mercedes tiedotti GP:n jälkeen, että toiseksi tulleen brittikuskin menoa hidasti auton pohjalevyyn tullut vaurio. 

Motorsportin julkaisemien kuvien mukaan Hamiltonin auton pohjalevystä irtosi vasemman reunan taaimmainen ja suurin läppä.

Osalla on iso vaikutus diffuusorin toimintaan, sillä se ohjaa ilmaa takarenkaan ohi. 

    

Osan irtoamiselle uskotaan olleen vaikutusta Hamiltonin auton tasapainoon ja renkaiden kulumiseen, sillä ilmanohjautumisessa oli eroa auton eri puolilla. 

Hamilton uskoo, että vaurio syntyi kilpailun neljännellä kierroksella. 

– Pysyin melko helposti Valtterin perässä siihen saakka. Sen jälkeen tuntui, että minulla on ongelmia auton peräpään kanssa. En tiedä, mistä vaurio johtui, sillä en ajanut ulos radalta tai mitään sellaista, Hamilton kommentoi. 

Hamilton epäili, että auto vaurioitui, kun hän ajoi Robert Kubican Williamsin etusiivestä radalle jääneen rojun yli. 

Bottas nappasi kisasta täydet 26 MM-pistettä. Hamilton on kahdeksan pinnan päässä, kun kausi jatkuu Bahrainissa ensi viikolla. 

Kaikki suorat F1-ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!


Lue myös:

    Uusimmat