Uusi Valtteri Bottas toi Mersu-pomon mieleen 11 vuoden takaisen nastolalaiskuskin – "Satutarina"

Isännän elkein formula ykkösten Australian GP:tä dominoinut Valtteri Bottas toi Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolffin mieleen nastolalaiskuskin 11 vuoden takaa.

Vuonna 2008 Bottas ajoi Formula Renault Eurocupia ja voitti sarjan kolmen pisteen erolla ennen Daniel Ricciardoa. Nyt Bottas voitti F1-kauden avanneen Australian GP:n yli 20 sekunnin erolla tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin.

Wolff koki, että vuoden 2008 nuori mies "tuli takaisin". Mersu-pomo palaili muistoihin siitä, kuinka hän tapasi sittemmin manageroimansa Bottaksen ensi kertaa vuonna 2008.

– Sain puhelun nuorelta pojalta, joka kysyi tapaamista. Se oli luminen päivä Wienissä ja tämä nuori suomalaispoika tuli paikalle villapaidassa, ilman takkia, ja kysyi neuvoa, Wolff kertoi.

– Tuo poika tuli dominoimaan Formula Renault Eurocupia vahvana vuonna (Jean-Eric) Vergnen, Ricciardon ja (Roberto) Merhin kanssa. 

– Tuo on se Valtteri Bottas, jonka näin silloin ja jonka näen nyt.

Wolff luonnehti Bottaksen nousua kärkeen viime kauden pettymyksen jäljiltä "satutarinaksi". Viime vuonna Bottas jäi Mercedeksen huippuautolla MM-sarjassa vasta viidenneksi, mutta nyt hän löi kauden alussa muille kunnolla luun kurkkuun. 

Wolffin mukaan Bottaksen esimerkki osoittaa, miten paljon kyse on henkisistä asioista.

– Älä anna toisten murtaa sinua, usko itseesi. Hän osoitti sitä läpi viikonlopun. Ei ollut yhtään yksittäistä sessiota, jossa hän ei olisi ollut riittävän hyvä.

– Kun hän lähti joulujuhlien jälkeen, hän sanoi olevansa väsynyt ja tarvitsevansa toipumisaikaa, koska hänellä oli ollut paskin kauden loppupuolikas koskaan. Sitten hän tuli takaisin tammikuun lopussa ja sanoi. "Olen palannut".

Lue myös:

    Uusimmat