Entinen F1-kuski kertoo, miten uunotti Mika Saloa: ”Se oli kuin runoutta peileissäni”

Mark Webberillä ja Mika Salolla oli tiukka kisa sijoituksista vuonna 2002 Australian GP:ssä.

Mark Webber otti F1-urallaan yhdeksän osakilpailuvoittoa, mutta uran alkuvaiheessa vuonna 2002 hän vasta opetteli lajin saloja.

Kikkapussi oli kuitenkin jo silloin hyvin täytetty.

Australialainen bisnesmies Paul Stoddart antoi Webberille mahdollisuus osallistua kotimaansa GP-kisaan. Hän sai Minardiin kahden kilpailun sopimuksen.

Webber lähti kauden avauskisaan ennakkoluulottomasti kilpailukyvyttömällä Minardilla. Hän kertoi David Coulthardin isännöimässä F1 Unscripted -ohjelmassakilpailusta, jonka huipennuksesta tuli hyvin värikäs.

Ralf Schumacherin kolari toi oman mausteensa.

– Kilpailu on vähintäänkin villi. En tiedä, miksi punaista lippua ei heilutettu.

Webber oli toiseksi viimeisellä kierroksella viides, mutta Toyotan Mika Salo jahtasi häntä rutkasti paremmalla autolla. Webber tajusi, että ilman vippaskonsteja hän menettäisi asemansa.

– Ajattelin, että minua et ohita, Webber sanoi.

Jenson Buttonin autosta oli valunut kisan alussa kolmosmutkaan jäähdytysnestettä, joka teki kohdan liukkaaksi.

Salo yritti hyökätä kolmosmutkassa. Webber sai ohjattua Salon mutkan ulkoreunaan ja puolusti itse sisäreunaa. Salon Toyota pyörähti ympäri.

– Kaunista – se oli runoutta peileissäni, Webber hehkutti.

Webber piti viidennen sijansa ja toi Minardille ensimmäiset MM-pisteet sitten vuoden 1999. Salo nappasi kuudennen tilan spinnauksesta huolimatta.

Osakilpailun voitti Ferrarin Michael Schumacher. McLaren-Mercedeksen Kimi Räikkönen oli kolmas.