Kimi Räikkönen antautui taistellen – lapsuudensankareitaan metsästänyt Yuki Tsunoda teki heti vaikutuksen: "Kopioin Alonson ajamista"

Heti ensimmäisessä F1-kisassaan MM-pisteille ajanut japanilaiskuljettaja Yuki Tsunoda muistaa, kuinka hän katseli ikonisten kuskien ajoa Fujissa ja Suzukassa yli vuosikymmen sitten. Nyt hän paineli Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson ohi Bahrainissa.

Red Bullin kakkostiimiin AlphaTaurille nostettu Tsunoda teki vaikutuksen jo lauantain aika-ajossa, kun kiskaisi ensimmäisessä tositoimessaan avausosion toiseksi nopeimman ajan.

Sunnuntain Bahrainin GP:ssä hän nousi MM-pisteille yhdeksänneksi ohitettuaan vielä lopussa Aston Martinin Lance Strollin. Tsunodasta tuli ensimmäinen avauskisassaan MM-pisteitä saavuttanut kuski sitten Stoffel Vandoornen vuoden 2016 suorituksen.

20-vuotias japanilaiskuski ei ollut tyytyväinen lähtöönsä, sillä hän menetti mielestään liikaa sijoja ensimmäisellä kierroksella. Sitten alkoi tapahtua. Nousun aikana hän ohitti muun muassa Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson, joiden menoa hän oli pikkupoikana seurannut kotimaansa radoilla Suzukassa ja Fujissa.

– Tämä on vähän tunteikasta. Viimeksi näin Alonson kisaavan 13 vuotta sitten. Olin katsomassa Fujin moottoriradalla, kun hän ajoi McLarenilla ja Renault’lla. Olen tästä todella ylpeä, Tsunoda kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

Juuri Alonsoon hänellä on voimakkain tunneside, jonka hän on perinyt formulahullulta isältään.

– Isäni on aikamoinen Fernandon, varsinkin tämän ajotyylin fani, Tsunoda kertoo.

– Ensimmäisen kerran hän näki Fernandon Suzukassa. Hän kertoi, että Alonson kiihdytys mutkista oli parempaa kuin kenelläkään muulla kuskilla.

Tunteikkaasta tilanteesta huolimatta Tsunoda teki myös viileän analyyttista työtä Alonsoa vastaan.

– Ajoin pari kierrosta hänen perässään ja opettelin hänen ajotyyliään. Sitten kun ohitin hänet, yritin kopioida hänen ajamistaan, ja pari seuraavaa mutkaa tuntuivatkin heti paremmalta myös minun autollani.

Lue myös:

    Uusimmat