Tylyt arviot Valtteri Bottaksen ympärillä voimistuvat – kilpailijatallin pomo lataa: "Bottaksen ei tarvitse soittaa meille"

Uutisointi Valtteri Bottaksen Mercedes-taipaleen päättymisestä tähän F1-kauteen voimistuu.

Esimerkiksi saksankielinen F1 Insider -sivusto uutisoi, että Mercedes olisi jo tehnyt päätöksen George Russellin astumisesta Bottaksen korvaajaksi ensi kaudesta alkaen. Aiemmin Sky Italia on vihjaillut samaa. 

Bottaksen, 31, alkukausi on ollut hyvin vaikea, sillä hän on MM-sarjassa kuuden kisan jälkeen vasta kuudentena, yli 50 pisteen päässä tiukasti keskenään taistelevista Red Bullin Max Verstappenista ja tallitoveristaan Lewis Hamiltonista

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mercedes-suojatti Russell on puolestaan kerännyt ylistystä otteillaan heikossa Williams-autossa, ja hän osoitti vauhtiaan sijaistaessaan Hamiltonia yhdessä kisassa viime kaudella. 

Russell on saanut myös jatkuvaa suitsutusta huippukuskeilta ja varikon voimahahmoilta. Hamilton ja toinen maailmanmestarikuljettaja Fernando Alonso ovat kehuneet nuorta brittiä vuolaasti, ja nyt myös Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kehottaa Mercedestä tekemään Russell-päätöksen. 

– Se olisi looginen askel, eikä sitä voi enää pidätellä. Muuten Russellin tukemisessa ei ole enää järkeä. Ja päätös on tehtävä, vaikka Hamilton ei olisi iloinen, Marko linjaa. 

Suorasanaisen Red Bull -pomon mielestä Bottaksen ainoaksi mahdollisuudeksi F1-sarjassa jäisi tässä tapauksessa Russellin tyhjäksi jättämä paikka Williamsilla. Tallissa, jossa Bottas ajoi kilpaa vuodet 2013-2016. 

– Bottaksen ei tarvitse soittaa meille. Tilaa ei ole, Marko summaa tylysti. 

Russell sanoi aiemmin Autosportille, että hän haluaisi tietää tulevaisuudestaan ennen kesätaukoa, joka alkaa Unkarissa 1. elokuuta ajettavan kisan jälkeen. Myös Hamilton on viestittänyt samaa.

Bottas on puolestaan arvellut, että hän aloittaa sopimusneuvottelut Mercedeksen kanssa heinäkuussa.  

Williamsilla pelätään Russellin menettämistä

Brittitallissa tiedetään, että Mercedes pitää kuskiruletissa kaikkia valtteja käsissään. 

– Haluaisimme pitää Georgen, mutta kuten kaikki tiedämme, Mercedes tekee sen päätöksen, Williamsin tallipomo Jost Capito kommentoi.

Williams-auton suorituskyvystä vastaavan osaston johtaja Dave Robson puhuu "valtavasta menetyksestä", jos Russell jättäisi tiimin. 

– Oli alusta asti selvää, että hänessä on sitä jotain, erinomainen kyky ajaa autoa. 

– Olemme auttaneet ja ohjanneet häntä, ja olisi sääli, jos hän lähtisi ennen kuin saamme autosta enemmän irti, Robson toteaa motorsport.comille

Russell, 23, ei ole yltänyt heikolla Williams-autolla MM-pisteille kolmen kauden aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat