Näin toimii iPhonen uusi varastetun laitteen suojaus – vaikeuttaa vorojen toimintaa

Näin toimii iPhonen uusi ominaisuus, jolla voit kopioida vain osan kuvasta 2:42
KATSO MYÖS: Näin toimii iPhonen ominaisuus, jolla voit kopioida vain osan kuvasta

Applen uusi turvaominaisuus lupaa auttaa varastetun puhelimen tietojen suojaamisessa.

Applen iOS 17.3 -ohjelmistopäivitys sisältää uudenlaisen turvaominaisuuden, joka lupaa hankaloittaa puhelinvarkaiden elämää, kertoo NYTimes. Jos iPhone viedään outoon paikkaan, se ei ilman lisävarmistuksia anna esimerkiksi katsella avainnippuun tallennettuja salasanoja, Safari-selaimeen tallennettuja maksutapoja tai poistaa kaikkea sisältöä tai asetuksia.

– Varastetun laitteen suojaus lisää suojaustasoa, kun iPhonesi on poissa tutuista paikoista, kuten kotoa tai työpaikalta. Se auttaa suojaamaan tilejäsi ja henkilökohtaisia tietojasi siltä varalta, että iPhonesi joskus varastetaan, Apple kuvaa tukisivullaan.

Näin toimii varastetun laitteen suojaus

Varastetun laitteen suojaus löytyy iPhonen asetusten kohdasta "Face ID ja pääsykoodi". Sen voi panna päälle yhdellä näpäytyksellä. Kaksivaiheisen todennuksen Apple ID:lle tulee olla käytössä, samoin pääsykoodin, kasvojen tai sormenjäljen tunnistuksen, Etsi-toiminnon sekä Tärkeät paikat -toiminnon.

Tärkeät paikat -toiminnon kautta puhelin oppii, mitkä kyseisen iPhonen "tutut paikat" ovat. Puhelin tunnistaa näitä riippuen siitä, missä sitä usein käytetään.

Applen mukaan puhelin vaatii ylimääräisiä toimia joidenkin sen sisältämien tietojen käyttöön silloin, kun puhelin ei ole sille tutussa paikassa ja kun varastetun laitteen suojaus on päällä. 

Jos voro yrittää vaikkapa vaihtaa Apple-tilin salasanan tai puhelimen avainkoodin puhelimen mielestä oudossa paikassa, varastetun laitteen suojaus vaatii häntä odottamaan tunnin ja sitten vahvistamaan henkilöllisyyden.

Tämä antaa aikaa käyttää esimerkiksi Etsi iPhoneni -ominaisuutta puhelimen löytämiseen.

Tutussa paikassa puhelin ei vaadi lisätunnistautumisia.

Katso myös: Tiesitkö tästä iPhonen ominaisuudesta? Auttaa keskittymään

Tiesitkö tästä iPhonen ominaisuudesta? Voi auttaa keskittymään ja rauhoittumaan 1:06
IPhonen asetuksista löytyy taustaäänet-ominaisuus, joka saattaa auttaa esimerkiksi keskittymisessä.

Lähteet: Apple, NYTimes 

Lue myös:

    Uusimmat