Vanha iPhone voi olla järjettömän arvokas – tämä malli on kännyköiden "Graalin malja"

Tästä iPhonesta maksettiin lähes 60 000 euroa 0:45
KATSO MYÖS: Aiemmin toinen alkuperäinen iPhone myytiin LCG Auctions -huutokaupassa noin 60 000 eurolla.

Keräilijöiden "Graalin malja", neljän gigan iPhone, saattaa kerätä huutokaupassa supersumman.

Alkuperäispakkauksessaan majailevalle älypuhelimelle odotetaan suursuosiota huutokaupassa. LCG Auctions myy vuoden 2007 iPhonea, jota kuvaa "keräilijöiden himoitsemaksi".

Huutokauppatalolla on valikoimassaan neljä erilaista vanhaa iPhonea vuosilta 2007–2008. Puhelimissa on 416 gigaa tallennustilaa; ne on aikanaan myyty Yhdysvalloissa 500–600 dollarilla, mutta nyt hintojen luonnollisesti odotetaan nousevan korkeammaksi.

Neljän gigan puhelimesta onkin jo tarjottu yli 14 000 dollaria eli yli 12 000 euroa. Huutokauppasivuston optimistisimman arvion mukaan innokas keräilijä voisi pulittaa juuri tästä luurista jopa 100 000 dollaria eli yli 90 000 euroa.

"Alkuperäistä neljän gigan mallia pidetään Graalin maljana"

Helmikuussa 2023 kahdeksan gigan iPhone myytiin lähes 60 000 euron ennätyshintaan. Neligigainen malli voisi kuitenkin yllättää hintalapullaan.

– Alkuperäistä neljän gigan mallia pidetään iPhone-keräilijöiden piirissä Graalin maljana. Sen harvinaisuus liittyy suoraan sen rajalliseen valmistusmäärään, huutokauppakeskus kuvailee.

Kahdeksan gigan versio syrjäytti neligigaisen iPhonen nopeasti. Tämän jälkeen tallennustila on vain kasvanut. 

Millainen iPhone on arvokas?

Huutokauppasivusto mainostaa iPhonen olevan paitsi hyvin harvinainen, myös "käytännössä virheettömässä" kunnossa. Sitä voi huutaa vielä 16.7.2023 saakka.

Puhelimen tulee olla sinetöidyssä pakkauksessa, mikäli sen haluaa myydä huippuhintaan; avattu ja käytetty luuri ei tuo samanlaisia hintoja.

Alkuperäisessä iPhonessa oli vain kahden gigan takakamera. Selfie-kameraa ei vielä ollut. Kosketusnäyttö ilman fyysistä näppäimistöä oli aikansa mullistava ominaisuus. Safari-selaimen avulla pääsi nettiin, joka tosin ei toiminut nykyisillä nopeuksilla. Apple ei koskaan myynyt ensimmäisen sukupolven iPhonea Suomessa. 

Katso myös: Unohda ainainen selaaminen! Näin toimii iPhonen hymiöhaku:

Näin toimii iPhonen emojihaku 0:38
Emojeja voi etsiä helpomminkin kuin selaamalla niitä läpi yksitellen. 

Lue myös:

    Uusimmat