Mainos

Ensitreffit alttarilla -Tanja ahdistui muutosta: ”Mietin, miten selviän hengissä”

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vihityt Tanja ja Roni päätyivät asumisjärjestelyissä molempia osapuolia tyydyttävään kompromissiin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljännessä jaksossa tuoreet avioparit muuttivat yhteen asumaan. Ronin ja Tanjan yhteen muutto ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, kun Tanja koki Helsinkiin muuton ahdistavana

– Roni asuu lähellä keskustaa, ja se ei ole minulle millään tavalla luontainen ympäristö. Hänellä ei ollut edes parveketta, ja minulle iski aivan hirveä ahdistus, ja mietin, miten selviän hengissä siellä. Itselläni on kuitenkin iso takapiha ja olin odottanut kesää ja sitä, että saisimme saunoa ja grillata pihalla, Tanja kertoo.

– Ajattelin, että apua, nyt kaikki jää Nummelaan. Olen kuitenkin niin maalainen ja tykkään siitä, että on oma piha, hän jatkaa.

Lopulta Tanja päätti lähteä kotiinsa Nummelaan haukkaamaan happea.

– Sanoin Ronille, ettei se johtunut hänestä, vaan minua vain ahdisti ja minun oli pakko päästä vähäksi aikaa omaan kotiin. Yritin tolkuttaa, että hänessä ei ollut mitään vikaa, ettei hänestä tuntuisi pahalta se, että lähdin yhtäkkiä, tuore vaimo kertoo.

– Mietin, etten pystyisi Helsingissä keskittymään meidän parisuhteen rakentamiseen ja Roniin, jos mietin koko ajan sitä, koska pääsisin kotiin ja pois sieltä, hän jatkaa.

Roni ihmetteli aluksi Tanjan voimakasta reaktiota, eikä heti ymmärtänyt sen johtuvan Helsinkiin muutosta, eikä hänestä itsestään.

– Huomasin, että Tanjalla ei ollut hyvä fiilis, että kaikki ei ollut hyvin. Hän ei heti sanonut, että häntä ahdisti itse Helsinki ja ajattelin ensin, että liittyikö sen minuun, Roni kertoo.

Lopulta Tanja kertoi, että häntä ahdistaa nimenomaan Helsinkiin muuttaminen.

– Ymmärsin sen, sillä olen itsekin kotoisin pieneltä kylältä ja tiesin, että ei ole helppoa tulla yhtäkkiä isoon kaupunkiin.

– Toisaalta olin pettynyt, että toinen oli niin paniikissa Helsinkiin muuttamisesta. Minulle tuli sellainen olo, että eikö toinen uskalla ollenkaan lähteä sieltä omasta, tutusta ympäristöstä pois.

Lopulta pari keskusteli asiasta ja päättyi ratkaisuun, jossa pari asuisi vuoroviikoin Nummelassa Tanjan luona ja Helsingissä Ronin kodissa.

– Halusimme tehdä kompromissin, sillä en myöskään halunnut pakottaa Ronia olemaan koko aikaa Nummelassa, Tanja kertoo.

Kun asumisjärjestelyt oli saatu päätettyä, odotti pari yhdessä asumista hyvillä mielin.

– Meillä synkkasi Ronin kanssa hyvin ja yhteen muuttaminen tuntui todella luontevalta, vaikka olimmekin tunteneet vasta ihan hetken. Tuntui, että asioiden kuuluikin mennä juuri sillä tavalla, Tanja kertoo.  

– Toki mietin etukäteen, että meneekö elämäntavat yksi yhteen, miten esimerkiksi kokkailut tai sellaiset sujuisivat, hän miettii.

"Tuntui hyvältä, että hän oli kanssani kotona"

Miehen saapumiseen Tanja valmistautui laittamalla kotia kuntoon.

– Asennoiduin niin, että totta kai Roni on tervetullut minun kotiini, ja kun hän sitten saapui, minusta tuntui hyvältä, että hän oli kanssani kotona.

– Herättelin etukäteen ajatusta siitä, että kun tulen töistä, niin minua odotetaan kotona. Se tuntui ihanalta. 

Myös Roni odotti yhteistä arkea Tanjan kanssa.

– Odotin yhteen muuttamista ja normaalia arkea, että pääsisi näkemään, millainen se toinen oikeasti on. Kuinka hän käyttäytyy kotona, ja sopivatko hänen tapansa minun tapoihini?

– Tein Tanjalle kaappitilaa, ja piti vähän siivotakin ennen kuin nainen tuli. Kyllä minulla on yleensäkin siistiä, mutta ei ehkä ihan niin siistiä. Kyllähän sitä haluaa, ettei ole kamat levällään, kun toinen tulee. En minäkään olisi tykännyt, jos Tanjalla olisi ollut hirveän sotkuista. 

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21! 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.