Mainos

Ensimmäiset YK-tarkkailijat saapuivat Syyriaan

Syyrian Damaskokseen on saapunut ensimmäinen erä YK:n tarkkailijoita valvomaan torstaina alkanutta, mutta rakoillutta tulitaukoa. YK:n tiedottajan mukaan kuusi tarkkailijaa aloittaa työnsä aamulla.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti toissailtana lähettää Damaskokseen 30 aseetonta tarkkailijaa. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan myös suomalaisia tarkkailijoita saattaa lähteä Syyriaan.

YK:n ja Arabiliiton rauhanvälittäjä Kofi Annan on vaatinut Syyriaan yli 200 tarkkailijaa. Turvallisuusneuvoston mukaan tämä on mahdollista vasta väkivaltaisuuksien tauottua.

Tulitauko on rakoillut ainakin Homsissa, jota hallituksen joukot pommittivat eilen. Kapinallisten alueilla joukkojen ilmoitettiin tappaneen ainakin viisi siviiliä tunteja ennen tarkkailijoiden saapumista. Yhteensä tulitauon aikana on ilmoitettu yli 30 kuolleesta siviilistä.

Presidentti Bashar al-Assadin edustaja vakuutti eilen hallituksen toivottavan kansainväliset tarkkailijat tervetulleiksi. YK:n mukaan yli 9000 ihmistä on kuollut Syyriassa sen jälkeen, kun maassa alkoi kansannousu al-Assadia vastaan reilu vuosi sitten.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Suomen Lähi-idän instituutin johtajan Ari Kerkkäsen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.